Katarina Paulić nova tajnica Caritasa Požeške biskupije

Autor: Biskupija PZ

Na spomendan bl. Augustina Kažotića, zagrebačkog biskupa, poznatog po dobrotvornosti, u prisutnosti biskupa Antuna Škvorčevića predsjednika Caritasa Požeške biskupije, Ivana Popića ravnatelja Caritasa i Ivice Žuljevića člana Upravnog vijeća izvršena je primopredaja službe tajnika Caritasa Požeške biskupije između dosadašnjeg tajnika Ivice Rajkovače i nove tajnice Katarine Paulić.

Nakon molitve, biskup je podsjetio kako je Caritas jedna od važnih sastavnica požeške mjesne Crkve, kojom ona pruža svjedočanstvo o onome što naviješta. Zatim je biskup Antun pročitao članak 15. Statuta Caritasa Požeške biskupije koji govori o službi njegova tajnika. Kazao je da tajnik vodi uredovne poslove Caritasa koji nemaju činovničko značenje i svrhu u sebi samima, nego su u službi  pokretanja i provođenja pojedinih projekata u korist potrebnih. Istaknuo je kako primopredaju službe tajnika vršimo kao prvi čin u zgradi novog sjedišta Caritasa Požeške biskupije, gdje se otvaraju veće mogućnosti djelovanja nego u dosadašnjim skučenim prostorima te je upoznao novu tajnicu s njezinim funkcioniranjem u cilju što boljeg  ostvarivanja pojedinih caritasovih projekata, među kojima je i Centar „pro vita et familia“. Nakon toga je ravnatelj Popić pročitao zapisnik primopredaje, nabrojivši projekte oko kojih će se tajnica truditi zajedno sa svojim suradnicima u novim prostorima. 

Na kraju je biskup Antun dosadašnjem tajniku Rajkovači zahvalio za vršenje službe, a novoj tajnici zaželio Božji blagoslov i uspjeh u poslanju koje započinje. Slijedio je potom dogovor o svečanosti blagoslova zgrade novog sjedišta Caritasa, koja će se održati na svetkovinu sv. Lovre, zaštitnika Caritasa, idućega 10. kolovoza.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88