Kaptolčani svoj ovogodišnji festival „Zlatni glas zlatne doline“ sele 10. svibnja u dvoranu tamošnje škole

Autor: DK

Zbog skučenosti dvorane Vatrogasnog doma u Kaptolu, a posebno zbog ograničenja kada je u pitanju televizijsko snimanje, općina Kaptol kao organizator tradicionalnog i jubilarnog 45. Festivala tamburaških pjesama „Zlatni glas zlatne doline“ 10. svibnja ove godine, odlučila je tu veliku glazbenu priredbu preseliti u dvoranu tamošnje Osnovne škole Vilima Korajca.

-Razlog za selidbu festivala u veću dvoranu je stvaranje boljih uvjeta gledateljima koji će pratiti priredbu uživo, kao i izvođačima koji će premijerno izvesti dvadesetak novih pjesama pisanih isključivo za ovu priredbu, a očekuje se i veliko zanimanje posjetitelja – ističe predsjednik Organizacijskog odbora „Zlatnog glasa zlatne doline 2019.“ Mile Pavičić, inače načelnik kaptolačke općine. Dakako da je značajno što će se zbog ovog koraka mnogo više gledatelja moći pratiti priredbu na kojoj će nastupiti brojni tamburaški sastavi, solisti uz pratnju  festivalskog tamburaškog orkestra pojačanog harmonikašem i bubnjarom, kao i po dvije muške i ženske pjevačke skupine. Taj orkestar činit će šest vrsnih svirača tamburaške škole Batorek iz Osijeka među kojima će biti i studenti glazbe u tome gradu.

Tako je već sada sigurno da će ukupno nastupiti više od 80 izvođača što će kod svih izvedbi moći prihvatiti velika festivalska pozornica površine više od 60 četvornih metara.

U takvim okolnostima snimke festivala koje će emitirati više od 15 televizija s područja Hrvatske, Srbije, te Bosne i Hercegovine, bit će osjetno kvalitetnije čime se ponajprije vodilo čelništvo festivala donoseći odluku o preseljenju. Ove godine će na festivalu zapjevati i zasvirati izvođači iz navedenih zemalja.

Zbog tradicije i razine organizacije festival svake godine ima sve bolju potporu sponzora, ali i medijskih pokrovitelja koji prate priredbu, a među njima je i portal pozega.eu.

Više iz kategorije