Kaptolački tamburaški orkestar sa gostima oduševio Dunavskom bajkom inspiriranom najljepšim pjesmama o toj rijeci /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Pod nazivom Dunavska bajka šesti godišnji koncert imao je Kaptolački tamburaški orkestar(skraćeno Kaptor) osnovan 2016. godine pri Osnovnoj školi Vilima Korajca, da bi 2019. prerastao u udrugu. Gosti su uz više od 200 posjetitelja bili poznati glazbeni stručnjak iz Subotice Stipan Jaramazović, te Dario Lončarević, predsjednik Općinskog vijeća Kaptol.

Predstavili su se srednji i veliki orkestar, a zajedno sa gostima izveli su zanimljiv i zahtjevan repertoar počevši od Dunavskih valova i sličnih svjetskih instrumentala, pa do poznatih skladbi kao što su Osam tamburaša, Tamburaši pokraj Dunava, Gradu na Dunavu, Od Dunava do Jadrana, Žuta ruža s Dunava, Dunave moj plavi, Dunavska čežnja, Po Dunavu lađe plove, Teci,teci Dunave, I Dunav laže, te niz drugih.

Riječ je najljepšim pjesmama o toj rijeci koje su inspirirale ove vrsne tamburaše, a zajedno sa članovima orkestra pripremila ih je njegova dirigentica Ana Šmitpetar. Predsjednik Udruge koja sada okuplja 32 glazbenika je Tihomir Šmitpetar, koji je uputio pozdravne riječi i zahvalu za potporu, a naglašava da je cilj rada Kaptora prenošenje ljubavi prema tamburi što su pokazali na niz nastupa u zemlji i inozemstvu.

Uz orkestar solisti su bili Filip Matijević, Adrian Ružić, Blaž Barišić Baski, Luka Samardžić, Gabrijel Đeker, Ivana Matijević i Danijela Beslić. Posebno je sa nekoliko odabranih skladbi nastupio sastav Dunavski dječaci formiran između članova Kaptora samo za ovu prigodu.

Bila je to lijepa i ugodna večer u sportskoj dvorani kaptolačke škole, a izvedbe su oduševile posjetitelje.

Potporu organizaciji dali su Općina Kaptol, OŠ Vilima Korajca, Češka beseda, TZ Zlatni Papuk, TS Paori, Valirea prenoćište, Lipički studenac, Vinarija Kaptol, Niskogradnja Marjanović i tvrtka Iris MBM iz Zagreba.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot