Kaptolački “Bambi” otvoren za najmlađe sumještane /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Jedna od najvećih investicija na području općine Kaptol ugledala je svjetlo dana – dovršena je izgradnja novog Dječjeg vrtića koji ja nazvan “Bambino”. To je dugoočekivana investicija koja uz značajno financijsko ulaganje od 6,7 milijuna kuna ima i veliki značaj u društvenom smislu jer je ostvarena budućnost za najmlađe sumještane i njihove roditelje iz tog kraja.

Na svečanosti otvorenja uz domaćina, općinskog načelnika Kaptola Milu Pavičića i predsjednika Općinskog vijeća Damira Poljanca bili su nazočni i drugi visoki gosti, državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Margareta Mađerić koja je ujedno bila i izaslanica resornog ministra Josipa Aladrovića te predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, zamjenik ravnateljice Agencije za plaćanje u poljoprivredi i ruralnom razvoju Antun Vujić, pomoćnik ministrice regionalnog razvoja Davor Huška, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, zastupnici u Hrvatskom saboru i gradonačelnici Požege i Pakraca, Darko Puljašić i Anamarija Blažević, gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir, zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha, zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić, općinski načelnici Čaglina, Jakšića i Velike, Dalibor Bardač, Ivica Kovačević i Ivica Potočanac, načelnik općine Lumbarda s otoka Korčule Igor Kršinić i dr.

Pozdravljajući sve nazočne općinski načelnik Kaptola Mile Pavičić naglasio je da je površina vrtića 480 metara kvadratnih i koji će imati dvije odgojne skupine za 48 djece.

-Ono što nam je posebno zadovoljstvo to je da smo vrtić popunili do posljednjeg mjesta i da smo u problemu jer nam treba mjesto više kao i u drugim vrtićima u našem okruženju, Kutjevu, Jakšiću…. Već sada moramo razmišljati o povećanju kapaciteta. Ono što bitno za ovu investiciju je i dobivanje novih radnih mjesta, 7 zaposlenika – rekao je između ostalog načelnik Pavićić.

Uz požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića nazočnima se obratio i zamjenik ravnateljice Agencije za plaćanje u poljoprivredi i ruralnom razvoju Antun Vujić te državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Margareta Mađerić koja je ujedno bila i izaslanica resornog ministra Josipa Aladrovića te predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića.

Nakon službenog otvorenja uzvanici su obišli nove prostorije u koje će već od srijede boraviti mališani u novim prostorijama.

Božji blagoslov zazvao je mjesni kaptolački župnik vlč. Mario Rašić.

Foto: D. Krstanović

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »