Kapitalna investicija u gradu Kutjevu: Svečano potpisan ugovor za izradu projektne dokumentacije za Kuću graševine

Autor: kutjevacki.hr

Danas je svečano potpisan ugovor za izradu projektno-tehničke dokumentacije za Kuću graševine čija je vrijednost 1.108.750,00 kuna. Cijeli projekt izrade projektne dokumentacije za Kuću graševine vrijedan je 3 milijuna kuna i sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Josip Budimir i predstavnik izvršitelja PROARH Mateković d.o.o., direktor Tomislav Stojan. Glavni arhitekt je Davor Mateković, osnivač i glavni projektant Proarha, koji se od svojih samih početaka bavi projektima različitih funkcija, tipologija, programskih i prostornih dimenzija. Najpoznatija ostvarenja ovog arhitekta nalaze se u Zagrebu, a javnost ih hvali jer su u korak s vremenom. Sve njegove realizacije postale su svojevrsni orijentiri u prostoru – neboderi i stambena zgrada u Strojarskoj ulici, osnovna škola i vrtić u Vrbanima, MORH-ov neboder na Črnomercu, višestambeni objekt na Rebru i drugo.

Svečanom potpisivanju ugovora prisustvovali su i zamjenik županice Ferdinand Troha, predstavnici Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije s ravnateljicom Senkom Horvat, koji su tehnička pomoć u provedbi projekta te predstavnice Muza d.o.o., izrađivača muzeološkog rješenja Kuće graševine.

Gradonačelnik Budimir istaknuo je kako je ovo jedan od najvažnijih projekata za naš grad i glavni preduvjet za izgradnju interpretacijskog centra Kuća graševine u Kutjevu. Projekt je to o kojem se priča dugi niz godina, glavni problem bilo je pronalazak lokacije, a sada kada je to napokon riješeno, krenuli smo u projektiranje. Paralelno s projektno-tehničkom dokumentacijom izrađuje se i muzeološko rješenje i veselimo se konačnom rezultatu koji će nam svima biti na ponos i zasigurno promijeniti vizuru cijelog našeg grada.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek