Kandidati HDZ-a za Europski parlament u posjeti Požeštini i Požeško-slavonskoj županiji /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Domaćini kandidatima HDZ-a za Europski parlament, nositelju liste Karlu Ressleru, Danijelu Marušiću, Stjepanu Ribiću i Stjepanu Adaniću uz predsjednika požeško-slavonskog HDZ-a prof.dr.sc. Željka Glavića u Pleternici je bila tamošnja predsjednica Gradske organizacije Antonija Jozić dok je gradu Požegi bio domaćin Darko Puljašić, predsjednik Gradske organizacije u tom gradu.

U prvom dijelu boravka, u Pleternicei Karlo Resler, kao nositelj liste HDZ na izborima za Europski parlament uz kandidate Danijela Marušića, Stjepana Ribića i Stjepana Adanića susreli su se s građanima Pleternice nakon čega i s predstavnicima udruga civilnog društva koje djeluju na području grada Pleternice. Boraveći u Pleternici kandidati HDZ-a za Europski parlament posjetili su i proizvodni pogon poznatog dugogodišnjeg obrtnika Ante Barbarića koji se s proizvodnjom raznih alata bavi dugi niz godina i koji je bio nagrađivan prestižnim nagradama za uspješnost.

Na susretu s predstavnicima udruga civilnog društva u Pleternici gostima je dobrodošlicu zaželjela Atonija Jozić koja je naglasila kako se za rad udruga izdvajaju znatna financijska sredstva.

-Današnji susret ovdje s ovim ljudima prilika je da čujete odgovore na pitanja koja često znate postavljate meni. Sada je prilika da postavite pitanja ljudima koji će kreirati politiku u nove financijske perspektive 2021.-2027. godine. Želja mi je da kažete kakve probleme imate u provedbi projekata kako bi svi znali što bi trebalo popraviti ili promijeniti kako bi se oni mogli založiti za sve to u Strasbourgu i Bruxellesu – rekla je Antonija Jozić.

Karlo Resler je naglasio kako želi čuti dvosmjernu komunikaciju i raditi prave promjene koje su potrebne te da želi čuti one koji marljivim radom doprinose današnjem društvu. Rekao je i kako su kao tim na listi kombinacija mladosti i iskustva i različitih profila što jamči uspješnost.

Danijel Marušić, kandidat na listi je rekao kako je 12 godina župan i kako se najbolje osjeća među svojim narodom na selu u gradu i svim drugim mjestima kojima će pomoći kao parlamentarac.

-Kad su se počele graditi farme preko EU sredstava počelo se puno toga mijenjati. Prije je to bilo teško pokrenuti. Danas je to sasvim druga priča. Moramo napraviti uvjete da naš narod bude u duši zadovoljan. Onda će biti i manje iseljavanja i odlazaka naših obitelji – rekao je Danijel Marušić.

Prilikom boravka u Pleternici bila je prigoda i uvjeriti se u tijek izgradnje Trga bećarca i drugih građevina u užem središtu grada.

Kandidati HDZ na izborima za Europski parlament posjetili su i Požegu, susreli se s građanima i s njima razgovarali. Prilikom boravka u Požegi posjetili su Gradski muzej gdje je doc.dr.sc. Marko Šostar održao prezentaciju projekta Požeške bolte i o obnovi Gradskog muzeja za koje se očekuju europska sredstva.

S tiskovne konferencije za novinare Karlo Resler je poručio da kampanja s jasnim i konkretnim projektima HDZ čime se žele pokazati opipljive prednosti hrvatskog članstva u Europskoj uniji. Kao konkretan primjer istaknuo je EU projekt “Zaželi kroz koji je u Hrvatskoj zaposleno 5.000 žena koje pružaju potporu u 35.000 staračkih domaćinstava, među kojima je dio i na području Požeško-slavonske županije. Na terenu je bio i još jedan kandidat za EU parlament, Danijel Marušić, aktualni župan Brodsko-posavske županije.

-Konkretni rezultati su puno vidljiviji i jasniji, našim članovima i svim građanima Hrvatske od velikih milijardi i milijuna. Želimo sveobuhvatno razgovarati i jasno potvrditi naše jasne vrijednosti, sve ono što smo postigli u proteklih 30 godina. Želimo vidjeti kako možemo Hrvatsku, Požeško-slavonsku županiju i Slavoniju pripremati za Europu, vrijeme nove generacije, za velike tehnološke, gospodarske , ali i društvene promjene do kojih već danas dolazi – rekao je Resler dodajući da je za uspjeh i promjene koje su se počele događati potrebno, znanje i predan rad.

-Danas moramo pokrenuti novo poglavlje razvoja Slavonije, razvoja Hrvatske, ali isto tako i razvoja Europe – nastavio je Resler. Ističući da je HDZ-ova lista pobjednička.

Danijel Marušić je pozvao građane da na izbore izađu u što većem broju, te da s budućim parlamentarcima iskomuniciraju svoje stavove kako bi mogli biti predstavljeni u Europskom parlamentu.

-Rezultat toga trebali bi biti kvalitetni projekti koji će privući sredstva fondova Europske unije, a u konačnici otvorena nova radna mjesta koja će zadržati mlade u Slavoniji – rekao je Marušić.

Tijekom boravka u Požegi bila je prigoda i posjetiti imanje Zlatni Lug u vlasništvo obitelji Pandžić koje je u ekspanziji širenja i ulaganja u dodatne turističke kapacitete i sadržaje o čemu je nešto više govorio Leo Pandžić.

Foto: D. Krstanović [FGAL id=255215]

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: