“Kako se (ne)vole Crkva i mediji”: O crkvi se uglavnom piše senzacionalistički

Autor: DK

DARKO PAVIČIĆ, NOVINAR I KOLUMNIST VEČERNJEG LISTA O LJUBAVI IZMEĐU CRKVE I MEDIJA

“Kako se (ne)vole Crkva i mediji” bila je tema predavanja poznatog novinara i kolumnista Večernjeg lista koja je održana u Gradskoj knjižnici i čitaonici Požega u organizaciji požeškog ogranka Matice hrvatske.

Nakon što je predsjednica požeškog ogranka Ljiljana Marić pozdravila sve nazočne te predstavila najpoznatijeg hrvatskog novinara svjetovnih medija koji prati vjerska pitanja Pavičić je iz dugogodišnjeg novinarskog iskustva (više od 30 godina) progovorio kako je još u bivšoj državi počeo pratiti događanja u Crkvi.

Istaknuo je da svjetovni mediji u najvećem broju slučajeva uopće ne razumiju kako funkcionira Crkva i što je uopće Crkva dok su druge strane ni Crkva ne razumije medije.

-Crkva je napravila veliki propust što od 1990. nije formirala i obrazovala svoje novinare i medijske djelatnike te ih uputila u redakcije svih medija u zemlji. Čini mi se da Crkva nije imala velikog povjerenja u laike da to učini. S druge strane svjetovni mediji vodili su se svojom logikom, a to je čitanost ili gledanost. Tako da se o Crkvi uglavnom piše na senzacionalistički način, a što nam potvrđuju i zadnji slučajevi – objasnio je Pavičić.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: