Kadrovski „rezovi“ županice Jozić u prvim danima 2022. godine: Imenovani novi pročelnici i oni koji će te dužnosti privremeno obnašati

Autor: D.K.

S prvim danom Nove 2022. godine stupila je na snagu Odluka o ustrojstvu upravnih tijela Požeško-slavonske županije. Umjesto dosadašnjih sedam upravnih odjela prema novom ustroju biti će osam, i to Upravni odjel za gospodarstvo, Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša, Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i sport, Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje, Upravni odjel za poslove Župana i Županijske skupštine, Upravni odjel za javne financije, Ured za unutarnju reviziju te Upravni odjel za opću upravu i imovinsko pravne poslove.

Uspoređujući novi i stari ustroj nepromijenjeno ostaje u djelokrugu rada Ureda za unutarnju reviziju te Upravnom odjelu za opću upravu i imovinsko pravne poslove koju će dužnost obavljati iste osobe, Sunčica Bajić i Olivera Baričević.

Na čelu Upravnog odjela za javne financije biti će pročelnik Damir Jakoubek koji je tu funkciju i obnašao, prema starom ustroju s malo izmijenjenim nazivom koji se zvao Upravni odjel za proračun i financije. U sklopu tog dosadašnjeg Upravnog odjela je bio Odsjek za javnu nabavu koji će prema najavi županice Antonije Jozić biti u sastavu Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine.

Dosadašnji Upravni odjel za društvene djelatnosti dijeli se na dva upravna odjela, Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i sport te Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje. Dosadašnjoj pročelnici Upravnog odjela za društvene djelatnosti Sandri Sekulić, diplomiranoj novinarki, povjerava se novoustrojeni Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje dok je za privremenu pročelnicu Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport imenovana Sunčica Bajić koja će uz tu dužnost obavljati i funkciju pročelnice Ureda za unutarnju reviziju.

Upravni odjel za gospodarstvo i graditeljstvo dijeli se također na dva upravna odjela, i to na Upravni odjel za gospodarstvo te Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša. Dosadašnja pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i graditeljstvo Branka Kuba otišla je u mirovinu. Za privremene pročelnice, do raspisivanja natječaja i popunjavanje pročelničkih mjesta imenovane su Nikolina Stanić koja će obnašati dužnost privremene pročelnice Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša dok je Jelena Ferdebar Hak imenovana za privremenu pročelnicu Upravnog odjela za gospodarstvo.

Novim ustrojem prestaje s radom Ured župana i Tajništvo Požeško-slavonske županije. Navedena dva ureda novim ustrojem ustrojava se Upravni odjel za poslove Župana i Županijske skupštine. Za pročelnika navedenog Upravnog odjela imenovan je Željko Obradović koji je do sada bio tajnik Požeško-slavonske županije. Na koje će mjesto biti raspoređena dosadašnja privremena pročelnica Ureda župana Mateja Tomašević, koja je bila imenovana bez zakonskih uvjeta na to mjesto i bez javnog natječaja, a koju je dužnost obnašala od 29.lipnja 2018. godine, nama za sada nije poznato. Slobodno se može reći da je županica Antonija Jozić pri imenovanjima vodila računa o stručnosti i kompetentnosti imenovanih osoba na odgovorne dužnosti. Ostaje samo, prema našem stavu, kao mediju, upitna kompetentnost Sandre Sekulić, diplomirane novinarke koja je imenovana za pročelnicu Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje. Uzimamo si za pravo prokomentirati navedeno imenovanje jer ne vidimo poveznicu novoimenovane pročelnice u njenom dosadašnjem radu s povjerenim i odgovornim djelokrugom poslova koje će kao čelna osoba obnašati.  

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot