Kada govorimo o dugovanjima i svim drugim zaostalim plaćanjima za to imamo sve pokazatelje i točne podatke

Autor: D.K.

KUTJEVO – Na sinoćnjoj sjednici Gradskog vijeća grada Kutjeva prethodile su prisege novih vijećnika iz redova koalicije SDP-a i HSU-a. Novi vijećnici su Ivica Nikolić, bivši gradonačelnik te Magdalena Križanović i Miodrag Čamak. Oni su preuzeli vijećnička mjesta od Mire Petrovickog, Željka Puharića i Milana Tončeka.

Ivica Nikolić, Magdalena Križanović i Miodrag Čamak

Između ostalih točaka dnevnog reda pred vijećnike je stavljen rebalans proračuna za 2015. i proračun za 2016. godinu što je i jedno i drugo većinom glasova prihvaćeno.

Nakon davanja prisege uslijedila su pitanja gradonačelniku Josipu Budimiru i njegovom zamjeniku Ivici Malnaru.

SDP-ova vijećnica Samanta Klobučar pitala je u kojoj je fazi Kuća graševine i u kojoj fazi je Vatrogasni dom u Vetovu, a pitanje je iz razloga jer je na prošloj sjednici bilo obećano da će se uređenje Vatrogasnog doma dovršiti do kraja ove godine.

Josip Budimir, gradonačelnik Kutjeva

Gradonačelnik Budimir odgovorio je da su u tijeku izrade muzeografskog i muzeološkog rješenja koji je plaćen kao i sve obveze što se tiče tih projekata. U taj projekt, koji je vrijedan pedesetak milijuna kuna, uključeni su i tri grada i tri županije, a iz Požeško-slavonske županije su tu uz Kutjevo gradovi Pakrac i Pleternica. Vezano za Vatrogasni dom u Vetovu za to je bilo prvotno rečeno od strane vijećnika SDP-a kako je za to potrebno 40 tisuća kuna na što je gradonačelnik Budimir rekao da to nije problem i da se to može odraditi do kraja godine. Na kraju se ispostavilo da je iznos daleko veći, gotovo preko 200 tisuća kuna što grad nije u mogućnosti izdvojiti u ovoj godini. Prema riječima gradonačelnika Budimira u narednoj će godini biti u planu Vatrogasni dom u Vetovu što je i uvršteno u prijedlog proračuna za 2016.

Ivica Nikolić, gradski vijećnik grada Kutjeva

Vijećnik Ivica Nikolić se osvrnuo na prethodne izjave vezane za minus u proračunu u vremenu njegovog mandata te je rekao kako se radi o minusu u proračunu od četiri milijuna kuna, a ne o nekakvom većem iznosu. Takođe je vijećnika Nikolića zanimalo o pričanju o projektima koji se na veliko rade i u kojoj su fazi ti projekti te da se tu radi o projektima koji su već bili napisani, u izradi i dovršeni te koji su imali potrebite dozvole.

Što se tiče iznosa duga, gradonačelnik Budimir je naglasio kako je napravljen presjek stanja sa neovisnom revizorskom kućom koji su ustanovili da je bio dug prema dobavljačima preko četiri milijuna kuna te da su se pojavila i potrebna plaćanja za izbore, jedne i druge, a pojavila se i potreba za isplatom plaće bivšem zamjeniku gradonačelnika preko 100 tisuća kuna. Nakon revizorskog nalaza pojavili su se i troškovi za industrijsku zonu, a pristizale su i brojne opomene pred ovrhu od HEP-a, Osijek Koteksa, Tekije i drugih koji su se htjeli prisilno naplatiti. Budimir je naglasio i kao se sve uspjelo dogovoriti da se na mirna način riješile sve dubioze i potrebno plaćanje vrši  s odgodama i na rate. O visini duga, naglasio je Budimir, ništa se ne nagađa jer se radi i govori prema stvarnim pokazateljima iza kojih se stoji. Što se tiče projekata Budimir je naglasio kako nikada ničije projekte nije osporavao, misleći na prethodne gradonačelnike, kojima se uvijek zahvaljivao na svemu učinjenom. Naglasio je i da nisu zatečeni neki pretjerani projekti, a svi projekti koji su započeti i koji su mogli biti dovršeni privedeni su kraju, a posebno je naglašeno kako je završena obilaznica u Vetovu za što je dobivena dozvola. Također su i radovi na kanalizaciji u Bektežu pri kraju.

Ivica Malnar, zamjenik gradonačelnika Kutjeva

Zamjenik gradonačelnika Ivica Malnar nadovezao se na dugovanja za industrijsku zonu. Naglasio je kako je u grad Kutjevo stigao račun od 3,7 milijuna kuna. Ostavljeno je da u zadnjih pet mjeseci, u vrijeme Nikolićevog mandata, treba biti plaćeno 2,8 milijuna kuna. U povratu sredstava je dobiveno 1,8 milijun kuna ali je opet bilo upitno kako vratiti preostali dio duga u tako kratkom periodu. Ostalo je za platiti dva milijuna kuna koji su plaćeni izvođačima. Do kraja godine će biti zatvoren kredit, naglasio je Malnar, koji je bio podignut za Industrijsku zonu zbog čega je grad bio u velikim problemima. Malnar je prozvao Nikolića iz razloga jer je krajem 2013. godine potpisao ugovor o proširenju zone unatoč tomu što je više od pola stare industrijske zone bio prazan. Zona je lijepo zamišljena, istakao je Malnar, ali se u narednih šest godina treba ona staviti u punu funkciju, a ako se to ne učini morat će se vratiti gotovo milijun eura.

Nikolić je naglasio da što se tiče industrijske zone i njenog proširenja da je tada to bila jedina zona u Hrvatskoj koja je imala svu potrebnu dokumentaciju te da nije bilo nikakvog proširenja zone na svoju ruku već je to bio dovršetak započetog dobrog projekta koji je još iz mandata tadašnjeg gradonačelnika Ante Pavkovića. Što se tiče da se zona treba u narednih šest godina staviti u punu funkciju Nikolić je naglasio da zato i jesu svi tu da u tome sudjeluju i da se do kraja odradi posao u tom smjeru.

Kako bi se poduzelo sve ono što je u mogućnosti grada Kutjeva da se industrijska zona popuni stvoreni su svi preduvjeti uz veoma povoljne uvjete za nove ulagače i partnere. Razmišljajući u tom pravcu uvrštena su i određena sredstva u proračunu za 2016. godinu kako bi se pomoglo onima koji započeli određene projekte u zoni, a mogućnost je da se pomogne i onima koji namjeravaju ozbiljnije s određenim ulaganjima i širenjem poslovanja na toj lokaciji.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot