Kad tate zasuču rukave: Mališani vrtića u Rudinskoj dobili pješčanik; za ideju i realizaciju zaslužni očevi /FOTO/

Autor: D.K.

Samo tri dana bilo je potrebno da ideja jednog tate bude realizirana, na radost mališana i odgojitelja dječjeg vrtića u Rudinskoj.

Kako ističe Sanela Kovačević, ravnateljica Dječjeg vrtića Požega često je primjer dobre prakse suradnja s roditeljima, zajednicom i ostalim ustanovama. Dovoljan je osmijeh, lijepa riječ, otvoreno srce da uljepša nekome dan, a to nas ništa ne košta tek sekundu vremena.

– Pomalo se to negdje „izgubilo putem”, ali vratit ćemo mi to tamo kamo pripada. To je pokazatelj uspješnosti rada odgojitelja i svih nas koji radimo s ljudima. Ponekad izostane vrlo važan aspekt komunikacije pa se pitamo gdje griješimo, ali uvijek “ispliva” ono najbolje u ljudima ako jedni druge tako i tretiramo…kao važne dionike svakodnevnog procesa u odgoju i obrazovanju vrtića, suradnike, kao ljude – s puno emocija kaže nam ravnateljica.

Naime, dugo su vrtićarci u Rudinskoj priželjkivali pješčanik. I kao da je znao, tata jednog predškolca došao je na ideju napraviti pješčanik u kojem će uživati sva djeca ovog vrtića.

– Gospodin Mario Mudrinović došao nam je jednog dana s idejom da napravi pješčanik. Prodiskutirali smo kako i gdje, vrlo brzo se složili jer kad si svjestan onoga što želiš, zaista je ostvarivo. Važno je napomenuti da je ove godine njegovo dijete školarac i napušta vrtić, ali nesebičnost ovoga čovjeka je bila jača i samo je rekao da će ostati drugoj djeci pa neka uživaju. U tom trenutku prevladaju i emocije, ali i saznanje da je ono što radiš svrha mjesta na kojemu jesi – prepričava ravnateljica.

U pomoć su odmah priskočili i drugi očevi, Marijan Adžić, Luka Galić i Domagoj Balog te su u samo tri dana pripremili prostor i sve potrebno pa je u srijedu ujutro osvanuo pješčanik s kanticama, čašicama, sitima i ostalim igračkama koje su također poklon tate Mudrinovića.

– Hvala im u ime svojih kolegica i kolega, a posebno u ime i na radost djece na ovom nesebičnom činu učiniti ljepše mjesto tijekom boravka na otvorenom jer djeci je tako malo potrebno da bi bili sretni. Zahvaljujem i ostalim očevima koji su čuli za ideju i bez oklijevanja, bez razmišljanja odazvali se pomoći. Jednostavno, nema toliko riječi osim one jedne jedine HVALA! Ponosni smo, a ovo govorim u ime svih, nadam se da će mi dozvoliti to reći, u ime svih nas u Rudinskoj – kazala nam je ravnateljica Kovačević u telefonskom razgovoru koja je trenutno na Državnom stručnom skupu ravnatelja.

Foto: Sanela Kovačević i Ivana Balog

Više iz kategorije

 
blank

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek