Kad se vrijedne ruke slože sve se može: Obnovljeno dječje igralište u središtu Velike /FOTO/

Autor: DK

VELIKA – Na radost tamošnjih najmlađih, ali i onih najstarijih uređeno je i dijelom obnovljeno igralište u gotovo samom središtu općine Velika za što se pobrinula Udruga Veličanka koja je u suradnji sa Zakladom Slagalica projekt u prvoj fazi uspješno privela kraju. Tu se prvenstveno radi o građanskoj akciji kako su je tamo nazvali “Kad se vrijedne ruke slože sve se može”.

Na samom igralištu su postavljene i klupe koje će biti od velike pomoći bakama i djedovima, majkama i očevima da se u zelenoj oazi mira mogu odmarati dok se njihova unučad odnosno djeca igraju na nekim od sprava.

-Sredstva smo dobili preko Zaklade Slagalica. Ovo je samo prvi dio aktivnosti koje planiramo realizirati u ovom prostoru kako bi park doista uredili u potpunosti. Planiramo urediti i staze, posaditi još zelenila i osvježiti postojeću sjenicu, kako bi park posao ugodni mjesni kutak – rekao je Stanko Raguž, nositelj projekta i predsjednik Udruge Veličanka.

Svoje zadovoljstvo i onom najmanjom investicijom nije skrivao niti Vlado Boban, načelnik općine Velika, koji je uvijek spreman pomoći na bilo koji način, a za dobrobit mještana, od najmlađih do najstarijih. Kroz svoj dugogodišnji rad to je i dokazao radeći na brojnim, kako onim manjim, tako i velikim projektima, unatoč financijskoj situaciju u kojoj se općina nalazila i iz koje se izvukla zahvaljujući upornosti i domišljatosti upravo načelniku Bobanu. 

Vlado Boban, načelnik općine Velika

-Mali su to projekti, ali vrijedni zbog svog značaja za zajednicu. Zahvaljujući Zakladi Slagalica uspjeli smo ostvariti i ovaj projekt, kakvih je na području naše županije već dosta gradova i naselja ostvarilo, a mi evo idemo njihovim stopama. Malo smo se pokrenuli nakon svih onih problema koje smo imali u općini Velika. Shvatili smo da moramo imati mlade osobe, stručne koje su sposobne izraditi projekte ne samo za potrebe općine, već i za potrebe naših udruga, obrta, OPG-ova i građana i taj “recept” donosi rezultate. Ovdje je na ovom prostoru današnjeg dječjeg igrališta i parka nekada bila zapuštena parcela, ali poduzetni mještani krenuli su dio po dio – postavili sjenicu, složili elemente za dječje igralište, a sada i ugodne klupe. Planova ima još s kojima ćemo krenuti u realizaciju – ističe Boban dodajući kako projekt za park imaju pripremljen kojeg su kandidirali na natječaj Ministarstva graditeljstva koji je bio ovog proljeća ali nisu prošli.

-Vrijednost projekt kojeg smo bili kandidirali za ovaj park bila je 450 tisuća kuna. Posjedujemo svu dokumentaciju tako da ćemo taj isti projekt ponovno kandidirati na neke druge dostupne natječaje. Namjera nam je cijeli prostor planski urediti zelenilom i svim dodatnim spravama i elementima za dječje igralište – zaključio je Vlado Boban, načelnik općine Velika.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »