Jurica Gašparović i Ivan Popić nova dva svećenička zvanja mjesne Crkve

Autor: D.K.

vlč. Ivan Popić, biskup Antun Škvorčević i vlč. Jurica GašparovićPOŽEGA – Jučer je na euharistijskom slavlju u požeškoj Katedrali biskup msgr. dr. Antun Škvorčević zaredio za svećenike Juricu Gašparovića iz Župe sv. Nikole Biskupa Pleternica i Ivana Popića iz Župe Rođenja BDM Podravska Moslavina čime je požeška mjesna Crkva postala bogatija za dva nova duhovna zvanja.

U nazočnosti brojnih vjernika koji su pristigli iz župa novoređenika, bogoslova i sjemeništaraca bilo je nazočno i preko pedeset svećenika koji su bili u konclebraciji na euharistijskom slavlju.

Na početku propovijedi biskup je kazao kako je velika radost što na slavlju u požeškoj Katedrali sudjeluju roditelji, rodbina i prijatelji ređenika, među kojima je bio i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i pleternička gradonačelnica Antonija Jozić.

-Najveća je radost što je među nama prisutan živi uskrsli Isus Krist koji zahvatom svoga Duha ostvaruje svoje djelo u onima koji mu vjeruju i žele primiti sakrament svetoga Reda – rekao je biskup Škvorčević.

Bilo je veoma svečano i dostojanstveno posebno za novoređenike Juricu i Ivana jer su se kroz mnoge godine školovanja pripremali i nakon toga odlučili primti Sveti red.

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot