Uz jubilej pleternički lovci primili Zlatnu plaketu HLS-a /FOTO/

Autor: DK

PLETERNICA – Prigodnom svečanosti lovačko društvo „Šljuka“ iz Pleternice sa tridesetak članova, osnovano daleke 1926. godine, proslavilo je 90 godina rada. Uz predstavnike susjednih lovačkih udruga nazočili  su predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Zdravko Vujnović, saborski zastupnik Franjo Lucić, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević,  gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić i njen zamjenik Domagoj Katić, te najstariji član „Šljuke“ Ivan Kelić.

Podsjetivši da lov ima dugu tradiciju u Požeškoj kotlini tajnik „Šljuke“ Vlado Dvoraček je rekao je da se društvo u početku zvalo „Galeb“ da bi nakon nekoliko godina promijenili ime u „Šljuka“, a već tada su se lovci bavili gađanjem glinenih golubova.

-Osamdesetih godina društvo je imalo do 90 članova, izgradili su uzgajalište za divlje svinje na površine od dva hektara, iza 2000. godine počeli smo graditi lovačku kuću u Bzenici, te kasnije niz lovno-tehničkih objekata – istakao je o novijoj povijesti “Šljuke“ njen predsjednik Branko Milosavljević i dodao da uz potporu Požeško-slavonske županije i grada Pleternice uređuju pet soba sa 15 ležaja u potkrovlju lovačke kuće čime uz dovođenje pitke vode u objekt žele unaprijediti lovni turizam. Gospodare državnim lovištem Požeška gora površine 4066 hektara, gdje su izgradili su i novi gater za divlje svinje za koji je nabavljeno šest krmača.

-Kroz ovo dugo razdoblje vašeg postojanja mnogo ljudi je dalo svoj doprinos, a uz legalizaciju lovačke kuće grad će i nadalje pratiti vaš rad- kazala je čestitajući jubilej gradonačelnica Pleternice Antonija jozić. Čestitke su lovcima uputili i saborski zastupnik Franjo Lucić, te župan Alojz Tomašević.

-Nastavljamo davati potpore lovstvu koje vidimo kao ključan element razvoja turizma- naglasio je župan.

Dodijeljene su zahvalnice zaslužnim pojedincima, tvrtkama i udrugama, najavljeno je podmlađivanje članstva „Šljuke“, a počeli su izgradnju hladnjače za potrebe društva.

Predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije uručio je slavljenicima Zlatnu plaketu HLS-a i grb tog saveza.

-Neraskidiva je veza Županijskog lovačkog saveza i „Šljuke“ jer se uz lovačku kuću nalazi strelište gdje se održava državno prvenstvo u lovnom streljaštvu, tako da su Pleterničani uvijek prisutni u ovakvim situacijama – kazao je Vujnović.

/Foto: D. Mirković/

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: