Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Jubilej Auto kluba Požega obilježen dodjelom priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama /FOTO/

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Jubilej Auto kluba Požega obilježen dodjelom priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama /FOTO/ Požega.eu | Jubilej Auto kluba Požega obilježen dodjelom priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama /FOTO/

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Svečanom skupštinom Auto klub Požega obilježio je 75 godina rada, a pozdravljajući prisutne njegov predsjednik Zvonko Šimunović je istakao sadašnje dobro funkcioniranje prema članstvu jer radi Služba pomoć informacije tako da se izvršavaju obaveze uz dobru suradnju sa Hrvatskim auto klubom(HAK). Kroz proteklo vrijeme raste broj članova. Sada se provodi zamjena guma na vozilima u radionici smještenoj u Brestovcu gdje je zaposlen serviser.

Zaslužnim pojedincima, udrugama i tvrtkama dodijeljena su priznanja za zasluge u razvoju kluba. Za više od 40 u  članstvu priznanja su dodijeljena Ivanu Ceraniću, Vladi Mršiću, Ivanu Pusu(Jakšić), Milanu Terziću(Ljeskovica), Stjepanu Miličeviću(Vetovo) i posmrtno Mijatu Milošu(Dervišaga).

Priznanja su još dobili Gorana Bolanča, rukovoditeljica Sektora članstva, Damir Sabljak, rukovoditelj Sektora tehničke pomoći, te Ivi Bilić, zamjenik predsjednika HAK-a, zatim Policijska uprava požeško-slavonska, Policijska postaja Požega, Herz dd, te Zdravko Ronko, Marijan Cesarik, Zdenko Štajb, Antonio Soldić i Vladimir Hut.

Preteču Autokluba Požega, Auto-moto društvo Slavko Rončević je osnovala grupa građana krajem 1946. godine sa ciljem razvijanja prometne i tehničke kulture. Ubrzo počinje raditi radionica, a 1955. godine auto škola koja postaje najprofitabilnija djelatnost čime se stvaraju uvjeti za daljnji rad i razvoj.

U razdoblju između 1959. - 1961.godine kupljene su nekretnine na sadašnjoj lokaciji (ulica Sv. Roka i Orljavska), od 1968. se obavljaju tehnički pregleda vozila, a nova stanica za tehnički pregled vozila otvorena je već 1982. godine.

Odlukom iz ožujka 1991.godine došlo je do stvaranja dva pravna subjekta Klub članova AMD Slavko Rončević i poduzeće AMP Slavko Rončević. Zakonom o Hrvatskom autoklubu iz 1994. godine propisano je da se HAK i postojeći klubovi registrirani kao društvene organizacije transformiraju u udruženja građana. Posljednjih godina broj članova kreće se između 550 i 700, zbog čega i dalje ima status lokalnog, a želja je postati temeljni auto klub.

Foto: D. Mirković

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.