Josipa Miličević nova-stara predsjednica

Autor: D.K.

KUTJEVO – Na danas održanoj konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Kutjeva prisegnulo je 15 gradskih vijećnika i to pet iz redova SDP-a, četiri iz HDZ-a, tri iz HDSSB-a i po jedan iz HSS-a, HSP-a i Nezavisne liste Željke Antunović.

Konstituirajuću sjednicu je otvorila i započela predstojnica Ureda državne uprave u Požegi Đurđa Babić na kojoj je nazočila i dosadašnja povjerenica Vlade RH za Grad Kutjevo Sanja Vukelić kojoj su sa današnjim danom prestale sve ovlasti u funkciji povjerenice.

Dopredsjednik Gradskog vijeća nije izabran jer stranke koje participiraju u vijeću, izuzev SDP-a-HSU-a nisu postigle prethodni dogovor kome će biti povjerena funkcija dopredsjednika. Koliko je to u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima za sada ostaje nepoznanica ali je je ipak vijeće konstituirano na kojem je Josipa Miličević izabrana za predsjednicu.

Dosadašnji gradonačelnik Ivica Nikolić koji je bio i na listi za Gradsko vijeće svoj je mandat prepustio stranačkoj kolegici Samnati Klobučar. Željka Antunović koja je bila nositeljica nezavisne liste prepustila je svoj mandat Stipi Jelušiću zbog nespojivosti funkcija koju obnaša jer je ona zaposlenica gradske uprave.

Novu, radnu, sjednica Gradskog vijeća predsjenica Miličević najavila je za dva tjedna kada bi se trebao izabrati dopredsjednik i druga radna tijela za nesmetano funkcioniranje vijeća.

Više iz kategorije