Još uvijek je u tijeku akcija „Manje oružja – manje tragedija“, građani predajte oružje i streljivo bez ikakvih sankcija

Autor: DK

POŽEGA – Na području Policijske uprave požeško slavonske tijekom prvih šest mjeseci 2016. godine građani su dragovoljno predali policiji veću količinu oružja i streljiva. Pretpostavlja se da toga kod građana ima još puno samo što se neki ne mogu odlučiti da to prijave i pozovu policijske službenike da to preuzmu.

Prema riječima glasnogovornice PU požeško-slavonske Ivane Radić u prvih šest mjeseci je predano 6 komada automatskog oružja, 63 ručne bombe, 10 mina i 36 drugih rasprskavajućih predmeta Također su predali po 1 komad repetirajućeg i poluautomatskog dugog oružja, 5 pištolja i revolvera te 2.370 komada streljiva i pola kilograma eksploziva.

-Napominjemo da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja – manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja te da građani bez sankcija mogu predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način će učinit svoj dom sigurnijim, a možda će time i spasiti nečiji život. Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja – dodala je Ivana Radić.

/Foto: Ilustracija, pozega.eu/

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: