Još strože mjere prevencije: Zatvaraju se sva dječja igrališta i pojačavaju kontrole u gradu!!!

Autor: D.K.

Prema uputama Nacionalnog stožera civilne zaštite s ciljem daljnjeg provođenja mjera Vlade Republike Hrvatske za suzbijanje širenja novog korona virusa  (COVID-19) te dodatne zaštite stanovništva te su i dalje su na snazi odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u svrhu sprječavanja širenja zaraze novim korona virusom u trajanju od 30 dana.

Obavještavamo građane da će na području Požeško-slavonske županije prema nalogu Nacionalnog Stožera civilne zaštite, sva dječja igrališta ograditi i zatvoriti, čime bi se onemogućio međusobni bliski kontakt djece na igralištu, a vezano za preporuke o nužnom razmaku između dvije osobe.

Također je potrebno osigurati mogućnost plaćanja računa fizičkim i pravnim osobama elektroničkim putem, gdje god je to moguće, čime bi se znatno smanjila ili potpuno uklonila potreba osobnog dolaska na šaltere ili u urede.

Sukladno Odluci o provođenju mjera ograničenja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događaja, donesena je Odluka o kontroli provođenja određenih mjera na području Požeško-slavonske županije.

Provedbu i nadzor donesenih mjera izvršavat će općinski i gradski Stožeri civilne zaštite. U slučaju nepridržavanja mjera iz Odluke o mjerama potrebno je obavijestiti načelnike Stožera civilne zaštite gradova i općina koji će izdati nalog za postupanja.

Također Hrvatski Crveni križ će koordinirati aktivnosti dostave temeljnih namirnica i lijekova osobama starije životne dobi.

Upute za siguran način primanja pomoći za starije i nemoćne osobe (https://civilna-zastita.gov.hr/UserDocsImages/CIVILNA%20ZA%C5%A0TITA/PDF_ZA%20WEB/Upute_za_siguran%20na%C4%8Din%20primanja%20pomo%C4%87i.pdf)

Upute za siguran način obilaska starijih i nemoćnih osoba (https://civilna-zastita.gov.hr/UserDocsImages/CIVILNA%20ZA%C5%A0TITA/PDF_ZA%20WEB/Upute_za_siguran%20na%C4%8Din%20obilaska.pdf)

Još jednom apeliramo da sve osobe starije životne dobi i osobe koje boluju od kroničnih bolesti da ostanu u svojim kućanstvima i izlaze samo u slučaju nužde jer imaju veći rizik od razvoja težeg oblika COVID-19. LINK (https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Stariji-i-ostali-osjetljivi-na-koronavirus-2.pdf)

Apeliramo na osobe kojima je naložena samoizolacija da se strogo pridržavaju uputa koje su im dane!

Izvor: Stožer civilne zaštite Požeško – slavonske županije

Foto: Arhiva, pozega.eu

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88