Još samo malo strpljenja, dogradnja pleterničkog dječjeg vrtića treba bi biti dovršena do jeseni! /FOTO/

Autor: DK

Radovi na dogradnji dječjeg vrtića u Pleternici korak su ispred planiranih rokova za završetak. Dogradnju s nestrpljenjem očekuju roditelji čija su djeca na listi čekanja, kojih i nije baš mali broj.

Grad Pleternica je za dogradnju dječjeg vrtića dobio bespovratnih od 7,5 milijuna kuna koji je projekt vrijedan nešto više od devet milijuna kuna. Razliku sredstava, do nešto malo više od devet milijuna kuna, grad Pleternica je, o čemu smo već i pisali, na sebi svojstven način osigurao kroz jedan drugi, prethodni natječaj, kojeg je bilo raspisalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Preko tog projekta je osigurano 1,5 milijuna kuna. Kroz ta dva natječaja gradu Pleternici dostatna su nepovratna sredstva za kompletnu dogradnju dječjeg vrtića tako da ta investicija neće opteretiti gradski proračun niti za jednu lipu.

Gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić izražava veliko zadovoljstvo započetim radovima i rokovima. Razlog njenom zadovoljstvu je više jer joj roditelji svakodnevno kucaju na vrata tražeći upis djece u neku od vrtićkih skupina što je trenutno nemoguće zbog velike liste čekanja.

-Radovi su započeli u siječnju ove godine i trenutno se izvode radovi na temeljima. Rok za završetak radova je godinu dana, no očekujem da će izvođač radova biti s izgradnjom i prije gotov. Očekujem da bi novi dio vrtića svoja vrata novim korisnicima mogao biti otvoren u jesenskim mjesecima ove godine – izjavila je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.

Poznavajući izvođača radova i njegove reference ne bi trebalo izražavati sumnju u dovršetak radova i prije roka, a svemu u prilog ide i lijepo vrijeme.

Stoga, roditelji koji još uvijek čekate na upis svog djeteta u vrtić samo još malo strpljenja!

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: