Još jedno mjesto za okupljanje ljubitelja na dva kotača željnih adrenalina FOTOGALERIJA/

Autor: D.M.

Pored auto-moto droma Glavica i moto-cross staze Vilare gdje se narednog vikenda, 3. i 4. travnja održavaju natjecanja motociklista, Požega je dobila i treće mjesto za okupljanje ljubitelja na dva kotača  željnih adrenalina. Riječ je Offtrod parku Zlatni lug na privatnom imanju obitelji Pandžić u Emovačkom lugu.

Staza je svjetski trend u takozvanim cross county vožnjama motociklista. Duga je 7,5 kilometara i kombinira vožnju kroz šumu, po livadi i preko potoka pri čemu je teren djelomice ravan a djelomice strm. Cijelom dužinom staze postavljene su prepreke poput guma, drvenih trupaca te zemljanih hubsera koje vozači moraju preskočiti ili pronaći način kako savladati prepreku.

Stazu su osmislili Nenad Šipek, najpoznatiji hrvatski croos vozač te braća Leo, Mihael i Teo Pandžić. Svakodnevno je slobodna za korištenje i treninge svim zainteresiranim vozačima uz obaveznu prethodnu najavu. Boks za vozače je opremljen električnim ptriključcima, sanitarnim čvorom, vodom za pranje motocikla i svim potrebštinama koje takva staza mora imati.

Vozači i njihovi pratioci mogu koristiti smještaj u kampu ili sobama kao i prehranu u restoranu Zlatni luga u Emovcima. Da je obitelj Pandžić napravila dobar poslovni potez potvrđuje i posjeta četrdesetak motociklista prošlog vikenda. Osim požeških po stazi su vozili i vozači iz drugih mjesta Hrvatske te Slovenije.

Ove godine će 11. lipnja i 24. rujna na stazi biti održana natjecanja za prvenstvo Hrvatske u cross county vožnji, kao i kup otvoren za vozače amatere pod nazivom Zlatni lug.

Foto: D. Mirković

Pripremni radovi na uređenju staze:

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88