Još jedna milijunska investicija na području općine Jakšić /FOTO/

Autor: DK

Radovi na rekonstrukciji i uređenju nerazvrstanih cesta – poljskih puteva na području općine Jakšić u poodmakloj su fazi. Intenzivno se radi unatoč velikim vrućinama i sparnom vremenu uređujući više od 3,6 kilometara poljskih puteva širine 2,5 do 4 metra uz obostrane kamene bankine širine 0,5 metara.

Kao i prethodne brojne investicije koje su odrađene ili su u tijeku i ovu je izlobirao općinski načelnik Jakšića Ivica Kovačević aplicirajući na projekt za koji je odobreno gotovo 1,3 milijuna kuna.

-Radovi se financiraju sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, Mjere 7.2.2. na koji smo aplicirali i uspješno prošli na projektu. Po javnoj nabavi za izvođača radova je izabrana Niskogradnja Marijanović d.o.o., Kaptol. Nadzor nad radovima vrši ovlašteni inženjer građevinarstva Željko Larva odnosno tvrtka Profi projekt d.o.o. iz Trenkova. Vrijednost radova je 1.026.733,18 kuna bez PDV-a, a s PDV-om 1.283.416,47 kuna. Rekonstrukcijom i modernizacijom nerazvrstane ceste korisnici poljoprivrednih površina s područja Jakšića će dobiti brži, sigurniji i kvalitetniji pristup svojim poljoprivrednim površinama – rekao je Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić dodajući kako se radovi planiraju izvesti do kraja rujna 2018. godine odnosno i prije predviđenog roka.

Podsjetimo, to je trenutno drugi višemilijunski projekt koji je u tijeku na području općine Jakšić uz početak izgradnje vodovodne i kanalizacijske mreže u naselju Tekić koji su pripremni radovi ovih dana započeli, o čemu smo pisali.

Foto: D. Krstanović 

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: