Još jedna kandidatura za čelno mjesto u Pleternici: Mladi SDP-ovac, Slavonac, Davor Alaber najavio političku utrku

Autor: D.K.

PLETERNICA – Na svom facebook profilu kandidaturu za gradonačelnika Pleternice najavio je mladi pleternički poduzetnik Davor Alaber, SDP-ova uzdanica u tome kraju. Još jedno novo mlado lice na političkoj sceni tog mladog grada  itekako je razlog za zabrinutost aktualnoj vladajućoj garnituri koja u dosadašnjim izborima nije niti imala ozbiljne protukandidate. Sada su stvari sasvim drugačije!

Kandidatura Davora Alabera uz još jednog mlađeg kandidata, nositelja nezavisne liste, kojeg podupire MOST, Antu Franjića iz Buka, također mladog poduzetnika, ukazuje da bi moglo doći do značajnijih promjena u utvrdi HDZ-a u Požeško-slavonskoj županiji. Dodatni razlog zabrinutosti vladajućima u Pleternici je i pojavljivanje Hrvoja Galića, aktualnog ravnatelja pleterničke Osnovne škole također  nezavisnog kandidata kojeg podupire lista „Za bolje sutra“.

Vratimo se Davoru Alaberu koji ističe da čini još jedan veliki korak u svom životu, a to je kandidatura za gradonačelnika grada Pleternice.

-Odrastao sam u svome malom, ali srcu velikom, selu Zagrađu. Po struci sam građevinski inženjer. Diplomirao sam na Građevinskom fakultetu u Osijeku i pričuvni sam časnik Hrvatske vojske sa završenom obukom na Vojnome učilištu u Zagrebu. Oženjen sam i otac troje djece s kojima živim u obiteljskom domu u Pleternici. Nakon završetka studija pripravnički staž sam odradio u pleterničkom Komunalcu, te sam nakon toga odlučio otići za boljim poslom u drugu županiju. Kad u svojoj županiji nemaš nikoga svoga na velikim političkim pozicijama teško je doći do odgovarajućeg zaposlenja, što svakako želim promijeniti. Želim promijeniti ono, a to je da ako se uspiješ zaposliti da ne trebaš cijeli život biti nekome dužan samo zato što te netko zaposlio preko veze. U tom slučaju tvoj trud i trud tvojih roditelja koji su te odškolovali, bilo da si završio srednjoškolsko ili fakultetsko obrazovanje, nitko niti ne spominje, a to je žalosno – ističe Davor dodajući kako je svoju poslovnu karijeru gradio na gradilištima na području Zagreba, Dubrovnika, Opatije i dijelom izvan Hrvatske, u Austriji.

-Svagdje je lijepo, ali kod svoje kuće i u svojoj domovini je najljepše. Upravo sam se iz tog razloga vratio u svoju domovinu, svoju dragu Slavoniju. Iako prilike nisu bile toliko povoljne, 2016. godine, otvorio sam vlastiti tvrtku registriranu u Pleternici, čime sam krenuo u osiguranje egzistencije kako za sebe tako i za svoju obitelj ali i za zaposlenike koji rade u mojoj tvrtci i njihove obitelji. Nije lako, radimo timski i uspijevamo se nositi sa svim izazovima – dodaje Davor.

Njegova je želja da sa svojim sugrađanima i mještanima naprave značajne promjene u zajednici u kojoj živi, gradu Pleternici. Uvjeren je da će dobiti veliku podršku od mnogih što mu je i bio veliki poticaj kada je donosio odluku za kandidaturu.

– Želim i računam na Vašu podršku da ZAJEDNO napravimo promjene u našoj maloj, ali jako vrijednoj općini. Spominjem promjene koje svakako smatram da je potrebno napraviti. A koje su to promjene? Trebamo poraditi na socijalnom programu u našoj sredini, za što se svakako moramo izboriti. Sad se pitate kako? Pa zajednički, sve stoji u mom programu koji će vam uskoro biti dostupan. U njemu se između ostalog nalazi, roditeljski program, program zapošljavanja, poljoprivredni program i sl. – ističe Davor Alaber. Naglašava kako svi čitamo po portalima svakakve objave kako je napravljeno ovo ili ono.

-Možemo do beskonačnosti sve to slušati, ali to ne zanima mlade ljude koji odlaze iz naših krajeva što je veoma zabrinjavajuće. Moramo se izboriti da ostanemo na svojoj rodnoj grudi i da nam ima tko za 10-15 godina hodati po našim stazama, trgovima, da bude onih koji će orati svoju njivu i raditi na našim nepreglednim poljima. Moramo napraviti promjene za dobrobit svih nas građana našega grada Pleternice i naših sela – zaključuje Davor Alaber, građevinski inženjer, privatni poduzetnik SDP-ov kandidat za gradonačelnika Pleternice.

Na građanima Pleternice i okolnih mjesta je velika odgovornost koji će se morati odlučiti kome u konačnici dati svoj glas. Hoće li ostaviti da bude sve po starom i da im se raznim hvalisanjima mažu oči ili će povjerenje dati ipak onim mlađima, neopterećenima koji nemaju nikakvih repova iza sebe poput Davora Alabera koji se u veoma kratkom vremenu dokazao kao uspješan poduzetnik. 

/Foto FB Davor Alaber/

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot