Požega.eu

Još jedan uspješan projekt "Pleterničkih čoraka": "Biciklistički pleternički cvijet" /FOTOGALERIJA/

PRIJE 7 GODINA
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Još jedan uspješan projekt Požega.eu | Još jedan uspješan projekt

PRIJE 7 GODINA
TEKST: D.K.

PLETERNICA - Još jedan hvalevrijedan projekt realizirali su "Pleternički čoraci", a riječ je o projektu "Biciklistički pleternički cvijet" u kojem se bespovratnim sredstvima sudjelovala Zaklada "Slagalica".

-Radi se o projektu koji nam je prošao na natječaju Lokovez za kojeg smo dobili 15 tisuća kuna. Zaklada "Slagalica" uglavnom ima natječaje za male projekte do tog iznosa. Dobiveni novac se troši za nabavu potrebnih materijalnih stvari, a oni koji prijave projekt sami moraju odraditi volonterski poslove. Osim "Slagalice" pomogao nam je i grad Pleternica. Cilj projekta je da pokažemo kako trebamo voditi zdrav život u koji su uključeni svi, od najmanje djece u vrtićima pa do starijih – rekla je Anka Dorbić, predsjednica Udruge "Pleterčnički čoraci".

Projekt "Biciklistički pleternički cvijet" obogatio je grad Pleternicu sa dvjema novim biciklističkim stazama, uz već postojeće tri GPS-irane koje je ranije realizirala Turistička zajednica Požeško-slavonske županije.

Tih pet staza sada čine pet latica cvijeta, a ljubitelji bicikliranja dobili su 60-ak kilometara GPS-iranih staza. Osim toga, postavljena su biciklistička odmorišta s alatom za popravak bicikla, parkinzi za bicikle na više lokacija u gradu (ispred škole, vrtića, knjižnice i drugih mjesta-odmorišta).

Djecu se u vrtiću i školi obučava za sigurnu vožnju biciklom u čemu im je na usluzi Biciklistički klub LUKS Racing Team, a svi koji su prošli edukaciju dobili su uvjerenje o osposobljenosti koja su polaznicima uručena.

Na predstavljanju novog projekta "Biciklistički pleternički cvijet" omogućeno je svim zainteresiranima da se uz Igora Marača, predsjednika LUX Racing kluba da sudjeluju u demonstraciji virtualnog trenažera i virtualno se provesti Pleternicom.

Za one koji više vole stvarnu vožnju, organizirana je mala biciklijada do škole i nazad do prostorija KUD-a"Orljava" gdje je održana prezentacija projekta.

Inače, uz članove "Pleterničkih čoraka" u današnjem programu sudjelovalo je i Društvo naša djeca te Hrvatsko žensko društvo – za najmlađe je organizirana likovna radionica a onima starijima je predstavljen Program reci DA zdravlju. Organizirana je i izložba radova Anite Stojčević.

Čoracima je na još jednom uspješno provedenom projektu došla čestitati i gradonačelnica Antonija Jozić a oni su već najavili kako pripremaju slijedeći.

/Foto: D. Mirković/

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.