Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Jer volimo šumu, kamen i more: Planinari Mališćaka na Velebitu

PD Mališćak na Velebitu

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: PD Mališćak, Velika
FOTO: PD Mališćak

Kad srce kaže da, kaže Velebit. Omiljena je to planina mnogima, a u ljepotama južnog Velebita tri su puna dana uživali planinari Planinarskog društva Mališćak iz Velike. Po najljepše velebitske poglede penjali su se na četiri vrha: stjenoviti Anića kuk (711mnv) kroz uvijek atraktivan kanjon Malu Paklenicu, Vlaški grad (1383 mnv) s morske strane, odnosno s Libinjske kose i uvijek vjetrovito Sveto brdo (1751mnv). Posljednjeg dana izleta penjalo se na vrh Kremen (1590 mnv) kroz gustu šumu i polja srimuša u cvatu, ali i uz pomoć sajli na itekako teškim i strmim dijelovima staze. Vrijeme je bilo gotovo savršeno uz puno sunca i vjetra taman onoliko koliko treba.


Penjalo se kroz šumu, po stijenama i četveronoške, silazilo oprezno jer koljena ne vole sipar, a osvježenje potražilo u potoku ili u još uvijek poprilično osvježavajućem moru.
Ma koliko puta pregazili velebitske staze, ma koliko puta se popeli na neki od brojnih velebitskih vrhova, sklanjali od vjetra i bježali pred kišnim oblacima koji počesto iznenade, Velebitu ćete se uvijek poželjeti vratiti što prije, ostati što duže i još duže uživati u pogledima zlata vrijednim.Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: