Jelisavka Jakovljević i nadalje predsjednica, a Tomislav Škoda tajnik Udruge osoba s invaliditetom

Na izbornoj skupštini Udruge osoba s invaliditetom grada Požege i Požeško-slavonske županije izabrana je skupština od 19 članova, te Upravni odbor od pet, te za predsjednicu ponovo Jelisavka Jakovljević, a tajnika Tomislav Škoda.

-Vaša udruga je priznata, poznata i uspješna pogotovo kada su pitanju projekti, a radite posao koji je među najplemenitijima i to na dobrobit članstva – kazao je pozdravljajući skup zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha. Na skupu je rečeno da je grad najavio dodjelu drugog prostora za rad udruge gdje bi imali bolje uvjete za okupljanje članstva među kojima je dio iz okolnih gradova.

-Zahvalni smo vam jer skrbite o osobama koje imaju poteškoće, te im pomažete i olakšavate svakodnevni život – istakao je okupljenima zamjenik požeško-slavonskog župana za društvene djelatnosti Vedran Neferović.

Na skupštini je izvješće o radu unazad 1,5 godinu podnijela predsjednica Jelisavka Jakovljević ističući brojne projekte kroz koje angažiraju osobne asistente za pomoć invalidima.

-Kroz 2018. godinu imali smo ukupno 22 korisnika osobnog asistenta, te niz druženja, edukacija, a učlanjeno je 25 novih članova – kazala je J. Jakovljević i dodala da sada imaju više od 700 članova. U ovoj godini imali su 21 korisnika osobnog asistenta, išli na izlet u Daruvar, te sudjelovali na druženjima i radionicama, prijavljivali nove projekte, pohodili članove za Božić i Uskrs, te organizirali Dane otvorenih vrata udruge.

Ova udruga postala je prepoznatom na široj razini po prijavi projekata radi pomoći članstvu, projekti su prihvaćeni, a pripremaju nove kako bi mogli financirati asistente i druge aktivnosti u čemu im pomažu grad Požega i županija.

Nakon skupa tijekom druženja nastupio je glazbeni duo „Lord“(Slavko Marić i Nikica Oberan).

Foto: D. Mirković

0 Comment