Jedinstveno u Hrvatskoj a i šire: Napunjene prve butelje graševine s etiketom nogometnog kluba iz Vetova koji nosi ime tog vina /FOTO/

Autor: DK

U Vinariji Branka Jakobovića u Vetovu uz ono ugodno druženje upriličeno je radno, možda i jedinstveno na ovim prostorima. Već dokazani igrači na nogometnim terenima dokazali su da znaju raditi i kao podrumari. Punili su prve butelje vina graševine koja će nositi ime njihovog kluba „HNK Graševina Vetovo“. U tim poslovima kao i onima na ljepljenju naljepnica, pridružili su im se članovi Uprave kluba na čelu s predsjednikom Denijem Pavićem, a potporu su im dali i sponzori, podupiratelji kluba, Leo Pandžić iz Zlatnog Luga, Josp Ćališ, predstavnik tvrtke Poljana, Zlatko Mijoković, vlasnik autobusne prijevozničke tvrtke Inter d.o.o. iz Srednjeg Sela i dr.

Prema riječima predsjednika HNK Denija Pavića napunit će više od tisuću bitelja graševine koja će imati komercijalni naziv njihovog kluba. Na poleđini butelje biti će naziv vinara čije se vini nalazi u butelji i svi oni drugi potrebni podaci usklađeni sa zakonom. Kao sponzori klubu odazvale su se vinarije Jakobović, Pavić (Lukač), Pavić (Vetovo), Perak, Mitrović Andrija, Mitrović Antun, Špoljarić, Soldo i Tomislava Antunovića. Svi će oni sponzorirati s određenim količinama vina kako bi se napunile butelje i kao takve stavile u prodaju od kojih će se prihoda, uz druge sponzore, financirati klub.

Što se tiče nogometne momčadi predsjednik Pavić ističe kako imaju ozbiljnu i kvalitetnu ekipu s kojom planiraju da će ući u 1. Županijsku nogometnu ligu u kojoj je nekad taj klub i bio.

-U naš nam se kub vratili nekoliko igrača koji su iz Vetova ili bliže okolice, a koji su igrali u susjednim Klubovima, Mirko Soldo se vratio iz NK Kaptol, Filip Jakobović iz NK Kamen Velika, i moja malenkost iz NK Dinamo Vidovci, pridržila su nam se i braća Kljaić kao i Luka Mandić koji je prešao kod nas iz NK Dinama Vidovci te Kliček koji je također došao iz NK Kaptola. U ekipi će biti i Ivan Karadža, a na vratima vratar Marko Bilmez. Trener je Jure Antunović – rekao je Deni Pavić dodajući kako među ekipom ima najmanje pet vinara koji su i igrači.

-Moram istaći našeg zlatnog sponzora, a to je Studio za masažu La Bella Vita iz Požege kojima se najiskrenije zahvaljujem jer su prepoznali naš rad – dodaje Pavić.

HNK Graševina imat će i svoju navijačku skupinu nazvanu „Promili“ koja će davati svekoliku podršku kako kao sponzori tako i navijači koji će bodriti svoje nogometaše.

U prigodi punjenja vina sve nazočne je pozdravio i Branko Jakobović, predsjednik Udruge vinara i vinogradara Veteri Castra iz Vetova.

-Smatram da je ovo dobra priča krozkoju želimo spojiti sport i gospodarstvo, baš ono što nedostaje ovom kraju – rekao je Branko Jakobović.

Trener Jure Antunović izražava uvjerenje da će s ekipom ući u 1. ŽNL i naglašava kako će imati treninge tri puta tjedno uz prijateljske utakmice koje su već neke i dogovorene, a nastupit će i na nekim turnirima.  

Zanimljivost je i to što će HNK Graševina iz Vetova imati i svoj službeni Tamburaški sastav koji je će ih pratiti kako su rekli u svim njihovim pobjedama, a rijetko u porazima. To su mladi tamburaši Paori koji su ih prigodom punjenja vina i pozdravili.

Sve to što se zbiva u Vetovu s nogometnim klubom i nekim novim načinom njihovog djelovanja interes su iskazali i nacionalni mediji. U posjetu su došli i priču pripremaju kolege iz Jutarnjeg lista i Slobodne Dalmacije koju ćemo reportažu ovih dana moći čitati u njihovim tiskanom u web izdanju.

Foto: D. Krstanović [FGAL id=258894]

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: