Jedanaest glazbenih skupina nastupilo na 12. smotri „Čeških beseda“ /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

DOMAĆIN JE BILA ČEŠKA BESEDA, A SVI SU IZVELI PO TRI PJESME SVOJIH PREDAKA

KAPTOL – Kulturno-umjetničko društvo „Češka beseda“ iz Kaptola bilo je u dvorani kaptolačkog Vatrogasnog doma domaćin 12. Smotre glazbenih skupina „Čeških beseda“ iz cijele zemlje pod nazivom „Kaptol 2018.“, a okupila je 11 izvođača.  Predsjednik „Češke besede“ u Kaptolu Zdenko Tauš pozdravio je sudionike, posjetitelje i goste među kojima su bili Vladimir Bilek, zastupnik češke i slovačke manjine u Hrvatskom saboru i Dalibor Kolar, tajnik Saveza Čeha u RH.

Nastupile su glazbene skupine iz Kaptola, koje je predstavljala skupina „Bohemia“, te iz Gornjeg Daruvara, Virovitice, Osijeka, Međurića, Grubišnog Polja, Garešnice, Daruvarskog Brestovca, Lipovljana, Hercegovca i Končanice. Svi su izvodili po tri skladbe iz kraja svojih predaka i to po vlastitom izboru, a skupine su brojale od minimalno  od četiri do 16 članova uključujući i pjevače.

Izvođenje je popraćeno toplim pljeskom posjetitelja u dvorani i sudionika, a na kraju nastupa domaćini su predstavnicima svih skupina uručili zahvalnice za sudjelovanje na smotri.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: