Jedan vozač pod utjecajem alkohola i bez vozačke dozvole upravljao neregistriranim i neosiguranim vozilom te sletio s kolnika, drugi upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,39 promila

Autor: PU požeško-slavonska

U četvrtak 23. prosinca 2021. oko 14.25 sati između mjesta Mihaljevci i Požega, 36-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,87 promila i prije stjecanja prava na upravljanje upravljao neregistriranim i neosiguranim osobnim automobilom na kojem su se nalazile ne pripadajuće registarske oznake te je uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom i sletio u kanal. U prometnoj nesreći vozač je teško ozlijeđen i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama kao i daljnje kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Krivotvorenje isprave“.

Istog dana, u četvrtak 23. prosinca 2021. oko 22.35 sati u mjestu Velika u Industrijskoj ulici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil marke „Mercedes“, požeških registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 2,39 promila upravljao 54-godišnjak.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 54-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek