Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Jedan vinski kum iz Novog Vinodolskog, a drugi iz Trenkova /FOTOGALERIJA/

PRIJE 6 GODINA
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Jedan vinski kum iz Novog Vinodolskog, a drugi iz Trenkova /FOTOGALERIJA/ Požega.eu | Jedan vinski kum iz Novog Vinodolskog, a drugi iz Trenkova /FOTOGALERIJA/

PRIJE 6 GODINA
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PROREDKAPTOL – Udruga vinogradara i vinara „Vinokap“ iz Kaptola ove je godine među posljednjima u ovom kraju priredila slavlje sv. Martina poznato kao Martinje kada je mošt kršten u mlado vino.

U dvorani tamošnjeg Vatrogasnog doma okupilo se više od 200 sudionika, a pozdravljajući ih predsjednik „Vinokapa“ Ferdinand Novak je istakao da je tradicija Martinja u ovom kraju duga 20 godina, te ove godine okuplja goste sa mora, kopna i planina.Obratio im se i novi kaptolački župnik Mario Rašić koji je primljen u članstvo udruge „Vinokap“, te je pozvao uzvanike da se sjete žrtava rata pa je to učinjeno minutom šutnje.

Obred Krštenja mošta predvodio je tradicionalno vinski kardinal Vlado Bauer uz asistenciju ministranata Mile Pavičića i Ferdinanda Novaka, dok su martinjski kumovi bili Marinko Vodopić-Kore iz Novog Vinodolskog osvjedočeni prijateklj ovdašnjih vinara i domaći vinar Tomislav Došen iz Trenkova.Vodopić je također primio člansku iskaznicu „Vinokapa“, te je Kaptolčanima uručio poklon Udruge „Ružica Vinodola“ iz Novog Vindolskog. Oba kuma primili su Kumovnice kao suvenir i znak trajnog sjećanja na kaptolačko Martinje 2017., a tijekom večeri uz obilje vesele pjesme i plesa nastupili su svirači sastava „Aurea band“ iz Požege pod vodstvom Dragana Kapčevića.

/Foto: D. Mirković/

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.