Jedan vinski kum iz Novog Vinodolskog, a drugi iz Trenkova /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

KAPTOL – Udruga vinogradara i vinara „Vinokap“ iz Kaptola ove je godine među posljednjima u ovom kraju priredila slavlje sv. Martina poznato kao Martinje kada je mošt kršten u mlado vino.

U dvorani tamošnjeg Vatrogasnog doma okupilo se više od 200 sudionika, a pozdravljajući ih predsjednik „Vinokapa“ Ferdinand Novak je istakao da je tradicija Martinja u ovom kraju duga 20 godina, te ove godine okuplja goste sa mora, kopna i planina.

Obratio im se i novi kaptolački župnik Mario Rašić koji je primljen u članstvo udruge „Vinokap“, te je pozvao uzvanike da se sjete žrtava rata pa je to učinjeno minutom šutnje.

Obred Krštenja mošta predvodio je tradicionalno vinski kardinal Vlado Bauer uz asistenciju ministranata Mile Pavičića i Ferdinanda Novaka, dok su martinjski kumovi bili Marinko Vodopić-Kore iz Novog Vinodolskog osvjedočeni prijateklj ovdašnjih vinara i domaći vinar Tomislav Došen iz Trenkova.

Vodopić je također primio člansku iskaznicu „Vinokapa“, te je Kaptolčanima uručio poklon Udruge „Ružica Vinodola“ iz Novog Vindolskog. Oba kuma primili su Kumovnice kao suvenir i znak trajnog sjećanja na kaptolačko Martinje 2017., a tijekom večeri uz obilje vesele pjesme i plesa nastupili su svirači sastava „Aurea band“ iz Požege pod vodstvom Dragana Kapčevića.

/Foto: D. Mirković/

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek