Jedan lovac sam postavio dvije čeke, pet solišta i dvije hranilice za fazansku divljač /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

JAKŠIĆ – Lovac Mirko Marijanović(53) iz Jakšića, inače dugogodišnji radnik na privremenom radu u Austriji, svaki vikend koristi za dolazak u domovinu, kada odlazi u dva lovišta kojima gospodari kutjevačko LD „Slavonac“. Lovac je unazad petnaestak godina najprije u Jakšiću gdje djeluje LD „Seljak“, te poslije toga u Okučanima i Kutjevu.

Marijanović već ima dosta trofeja pa je uredio lovačku sobu. On je među najaktivnijim članovima kutjevačkog „Slavonca“, a posebice se uključuje na radne akcije sa svojim kolegama lovcima toga kraja.

Tako je samostalno podigao dvije čeke sa hranilicama i to na predjelu remize Tominovac ravničarskog dijela lovišta, te u državnom lovištu „Južna Krndija 1“, točnije na predjelu Tisovac, a u ovdašnjim lovištima postavio je pet solišta. Pokraj toga  u inozemstvu je nabavio i dopremio  dvije automatske hranilice za fazansku divljač poklonivši ih svome društvu „Slavonac“ i postavivši u nizinskom dijelu županijskog lovišta „Kutjevo“.

Svestrani Marijanović uz česti boravak u lovištu, koje obilazi i van lovne sezone, poznat je i po spravljanju kobasica od divljači, ali i drugih domaćih specijaliteta.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek