Požega.eu

Je li švedsko-hrvatski biznismen Darko Pervan kupio požeški Spin Valis?

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Je li švedsko-hrvatski biznismen Darko Pervan kupio požeški Spin Valis? Požega.eu | Je li švedsko-hrvatski biznismen Darko Pervan kupio požeški Spin Valis?

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Jelenko Topić

Proteklih dana, kako smo neslužbeno saznali, došlo je do promjene vlasništva u poznatoj požeškoj drvoprerađivačkoj tvrtki Spin Valis, poznatoj po proizvodnji namještaja, pogotovo iz masiva hrasta. Navodno je tvrtku kupio švedsko-hrvatski poslovni čovjek Darko Pervan, odnosno njegova tvrtka Pervanovo sa sjedištem u Dubrovniku.

On je već poznat u našem gospodarstvu, a i van granica zemlje kao biznismen čija je zona interesa prerada drveta. Uz tu djelatnost vezani su i neki njegovi patenti kojih je dosta prijavio i zaštitio.

Ranije je Pervanovo kupilo Spačvu i to preko akvizicije dionica od fonda Questus, Hrvatske poštanske banke i fonda Maverick. Pervanovo je u vlasništvu švedske tvrtke Pervanovo Invest AB. Poznato je da u sklopu Pervanovo grupe već posluje Bjelin, bivše Tehno drvo, s tvornicama u Bjelovaru i Ogulinu, a u vlasništvu imaju i tvrtku Furnir u Otoku pokraj Vinkovaca.

U našoj zemlji je Darko Pervan prisutan od 2004. godine, kada je osnovao tvrtku Pervanovo d.o.o. sa sjedištem u Dubrovniku. Prema podacima  za 2019. godinu Pervanovo grupa obuhvaća sedam tvrtki iz drvnog i turističkog sektora.

Potvrdu ove informacije nismo zasada uspjeli dobiti. Naime, neslužbeno smo saznali da o tomu razgovori ozbiljno teku, a nakon što dobijemo konkretnije informacije uslijedit će njihovo objavljivanje.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.