Požega.eu

Javnozdravstvena akcija za djecu i odrasle: "Iznimno je važan boravak na svježem zraku" /FOTO/

PRIJE 6 GODINA
TEKST: S.P.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Javnozdravstvena akcija za djecu i odrasle: Požega.eu | Javnozdravstvena akcija za djecu i odrasle:

PRIJE 6 GODINA
TEKST: S.P.

POŽEGA – Uz zumbu, taekwondo i natjecanja u igri graničara danas je u Požegi, na Rekreacijskom centru provedena aktivnost “Volonteri u parku” u sklopu Nacionalnog programa “Živjeti zdravo” kojeg provodi županijski Zavod za javno zdravstvo.Dobra zabava okupila je oko 120 djece iz požeških osnovni škola. Tako je, uz organizirano hodanja svake srijede u 18 sati, započela još jedna javnozdravstvena aktivnost za djecu i odrasle.

“Ovdje smo kako bi promovirali Nacionalni program “Živjeti zdravo”, konkretno ideju “Volonteri u parkovima”. Kod nas već neko vrijeme živi jedan dio ovog nacionalnog programa – Hodanjem do zdravlja, a od danas počinjemo i novu aktivnost koja će biti, nadamo se, sve samo ne dosadna. Zbivanja su namijenjena djeci, predškolcima i osnovnoškolcima i unaprijed će biti poznati termini kada će roditelji moći dovesti svoju djecu kako bi uživala u edukativnim i zabavnim sadržajima.Sve dok bude vrijeme dopuštalo, provodit ćemo takve aktivnosti jer za djecu je iznimno važan boravak na svježem zraku,” rekla je voditeljica Službe za javno zdravstvo dr. Jasmina Kovačević.

“Okupili smo se proslaviti jesen, ali i naučiti kako živjeti zdravo tako da boravimo u prirodi, jedemo zdravo i krećemo se. Zato smo se priključili Zavodu u javno zdravstvo koji provode ove vrijedne projekte,” rekla je predsjednica Društva naša djeca Požega Ines Čereg. Svoj volonterski doprinos dao i Scenski studio ARTina. Okupljene klince i klinceze, ali i one malo starije zabavili su plesom i ritmikom. “Odradili smo program ritmike i plesa za mlađe uzraste te plesne radionice suvremenog i jazz plesa za one malo starije,” rekla je voditeljica Kristina Novak.

Uz današnju dobru zabavu,u suradnji sa Županijom, Gradom Požegom, Zavodom za javno zdravstvo, Društvom Naša djeca Požega, udrugom „Zdravi život“, Scenskim studijom ARTina te drugim zainteresiranim udrugama i klubovima planirano je redovito organizirati zabavne aktivnosti za djecu, roditelje i sve druge zainteresirane građane.Provedbu javnozdravstvene aktivnosti podržao je u ime Grada Požege zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha, a pridružio se i Caffe bar “Sportivo” koji je, kako mu i ime kaže, rado pomogao potrebnom logistikom.

Poput ovog današnjeg i svi budući sadržaji bit će potpuno besplatni za sve sudionike, a trebali bi se održavati jednom u tjednu. Sve informacije o terminima i planiranim aktivnostima koji će se održavati na Rekreaciji bit će dostupne na web stranicama Grada Požege, Turističke zajednice Grada Požege i Zavoda za javno zdravstvo.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.