Jan Letić uzeo zlato, Tonka Pavelić srebro /FOTO/

NEDELIŠĆE / POŽEGA – Proteklog vikenda održavalo se Državno natjecanje, odnosno 17. Završnica Kupa Hrvatske u B programu u MŽSG i 13. Završnica Kupa Hrvatske u C programu MŽSG u Nacionalno gimnastičkom centru ATON u Nedelišću.

Na natjecanju je nastupilo preko 400 djevojčica i dječaka u svim kategorijama iz 18 gradova Republike Hrvatske. Gimnastičko društvo Sokol Požega ove je godine imao 9 predstavnika na završnici koji su ostvarili odlične rezultate obzirom na materijalne i tehničke uvjete u kojima rade već godinama.

Juniori B program – Jan Letić 1. mjesto pojedinačno i seniorke C program – Tonka Pavelić 2. mjesto pojedinačno. 

Na natjecanju još su nastupili Leon Pejša u kategoriji ml. kadeti – univerzalna kategorija, Nikola Macaljuk i Matko Badrov u kategoriji kadeti C, Tea Čavec u kategoriji ml. juniorke.

– Evo bez obzira na sve poteškoće s kojima se susrećemo u radu pokazali smo da se može doći i do ovakvih rezultata na nivou države. Hvala svima koji su na bilo koji način sudjelovali i bili dio našega kluba jer na kraju isplatilo se jer imamo dvije državne medalje u pojedinačnoj konkurenciji. Bravo svima koji su se plasirali na Završnicu Kupa Hrvatske, a posebno čestitke i zahvale Janu i Tonki što i nakon toliko vremena ustraju u ovom prekrasnom, ali fizički možda najzahtjevnijem sportu. Hvala trenerima i svim zaljubljenicima u gimnastiku jer bez vas ovoga ničega ne bi ni bilo. Nadamo se samo nekim boljim vremenima i boljim uvjetima što će nadam se dovesti i do još boljih rezultata – rekli iz GD Sokol Požega.

FOTO: GD Sokol

0 Comment