Jakšićki umirovljenici uz skromne prihode dali za potresom stradale deset tisuća kuna /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Matica umirovljenika općine Jakšić sa  blizu 230 članova na godišnjoj izvještaj skupštini predstavila je svoje prošlogodišnje aktivnosti, a izvješće o radu podnio je njen predsjednik Slavko Glavaš izražavajući zadovoljstvo učinjenim, te činjenicom da su moguća okupljanja i nastavak rada nakon 2,5 godine pandemije korona virusa.

-Prikupljali smo novac za stradale od potresa pa su članovi dali više od sedam tisuća, te dio naša udruga, a uplatili smo deset tisuća kuna – ističe Glavaš. Imali su predavanja i radionice u suradnji s Udrugom Humanum, obilježili Dan starijih osoba, bili domaćini sportskih susreta umirovljenika Požeško-slavonske županije, nastupili na pjevačkim susretima županije, dali humanitarnu pomoć potrebitima na području općine Jakšić, organizirali izlet u Vukovar i Božićno-novogodišnju zabavu.

Planom rada predviđa se nastavak ovakvih aktivnosti uz više druženja i izleta, rekreativne aktivnosti, nastupi pjevačkog zbora, predavanja o zdravlju, suradnja sa udrugama i institucijama, te kupovina opreme za sportsku i glazbenu sekciju.

-Ova matica je izuzetno aktivna, zahvaljujem se njenom predsjedniku na domaćinstvu sportskih susreta, a na razini županije vraćamo sve aktivnosti kao što su sportski susreti u rujnu, te pjevački susreti u listopadu – istakao je pozdravljajući skupštinu Nediljko Nenadić, predsjednik Matice umirovljenika Požeške županije. Skupštini su nazočili čelnici jakšićkih udruga s kojima umirovljenici dobro surađuju.

-Čestitam na svim uspjesima, a općina će i nadalje pomagati vaše aktivnosti – kazao je u pozdravnoj riječi predsjednik Općinskog vijeća Jakšić Boško Obradović.

Jakšićka pjesnikinja Mira Šulc, koja je objavila tri knjige, pročitala je svoje stihove, te komplet knjiga darivala Matici umirovljenika Jakšića.

Tijekom skupštine Mješoviti pjevački zbor umirovljenika Jakšića izveo je himnu i  jednu pjesmu, a za dobro raspoloženje nastupio je glazbeni sastav jakšićkog HKUD Slavonija.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek