Jakšićki umirovljenici sa vršnjacima iz đakovačkog kraja na radionici izrađivali ukrase od papira /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Provodeći operativni program učinkovitih ljudskih potencijala pod nazivom Aktivna starost kojega financira Europski socijalni fond uspostavljena je suradnja Matica umirovljenika općine Jakšić i općine Viškovci pokraj Đakova, a nositelji tog  projekta predstavili su ga Jakšićanima.

Tako se okupilo više od 30 umirovljenika iz Jakšića i okolice, te petanestak iz Viškovaca, a pozdravili su ih Slavko Glavaš, predsjednik Matice umirovljenika Jakšić, Nediljko Nenadić, predsjednik te udruge za Požeško-slavonsku županiju, te Boško Obradović, predsjednik Općinskog vijeća Jakšića.

Riječ je o zanimljivom i korisnom projektu s ciljem uključivanje osoba treće životne dobi u zajednicu kroz poboljšanje socijalnih usluga što je pokrenula viškovačka općina aktivirajući tako stariju populaciju.

Kroz projekt provode različite kreativne radionice, a jakšićkim umirovljenicima su na ovoj radionici konkretno pokazali na koji način se izrađuju ukrasni predmeti,  točnije cvjetovi od krep papira.

Viškovčani su donijeli potreban materijal za izradu tih predmeta, kao i pripadajući priručni alat tako da je domaćinima u dvorani Društvenog doma u Rajsavcu pokazano kako izrađivati uporabne predmete što su oni s odobravanjem prihvatili, te se uključili u izradu.

Kako smo saznali u pripremi su još neke slične radionice za koje ima zanimanje među umirovljenicima.

Nakon radnog dijela upriličen je zajednički objed, te druženje umirovljenika ove dvije slavonske općine.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

 
blank

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek