Jakšićki Slovaci uređuju i opremaju prostorije, ali ne staju ni sa probama!

Autor: Jelenko Topić

Svi koji su ranije bili u nekadašnjem Vatrogasnom domu u Jakšiću sada njegovu unutrašnjost jednostavno ne bi prepoznali. Ona je potpuno promijenila izgled zahvaljujući vrijednim članovima Matice slovačke Kukučin Kuntarić iz Jakšića čijim rukama i trudom je to postao reprezentativan prostor, a oni ga koriste zajedeno sa tamošnjim HKUD Slavonija.

U tom je prelijepom prostoru održana 15. izvještajna skupština Matice Slovačke Kukučin Kuntarić koja ima više od stotinu članova.

-Više od 470 tisuća kuna uloženo je u obnovu, uređenje i opremanje prostorija, folklorna skupina je imala 110 proba i devet nastupa, organizirali smo tradicionalnu manifestaciju Slovaci Slovacima, dobro surađivali sa jakšićkim udrugama, te sudjelovali na svim događanjima na području općine – istakao je u izvješću o radu predsjednik Matice slovačke Pavel Treger. On se osvrnuo na proteklih 15 godina rada Matice slovačke.

Donijet je program rada za 2023. godinu kojim je predviđen nastavak ovih radova, nabava nošnji i instrumenata, te nastupi folklorne skupine.

-Čestitam na ostvarenim rezultatima, a općina će i nadalje pratiti vaše aktivnosti – naglasio je u pozdravnoj riječi načelnik jakšićke općine Ivica Kovačević uz kojega je bio predsjednik Općinskog vijeća Jakšića Boško Obradović.

Rad skupa pozdravili su predstavnici srodnih i drugih udruga ovog kraja, te Mirko Vavra, predsjednik Saveza Slovaka u našoj zemlji koji je pohvalio rad ove udruge i najavio daljnje dogovore, te potporu Jakšićanima.

Na kraju skupštine nekoliko izvornih slovačkih pjesama izvela je dječja skupina Matice Slovačke uz pratnju glazbenog sastava.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88