Jakšićki ribiči obnovili riblji fond godinu dana nakon velikog pomora ribe /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

JAKŠIĆ – Drugim kolom Šaranske lige Požeško-slavonske županije kojemu je na svome ribnjaku bilo domaćin Športsko ribolovno društvo „Slavonac“ iz Jakšića obilježen je završetak poribljavanja, odnosno obnove ribljeg fonda u tri kazete ribnjaka nakon prošlogodišnjeg  velikog pomora ribe.

-Na četiri hektara površine naših voda ubačeno je 2,7 tona ribe ponajviše šarana, te manjim dijelom amura, od čega je u prvu kazetu data jedna tona, zatim 1,5 tona u kazetu „Ulovi i pusti“, te 200 kg u malu kazetu – kazao nam je predsjednik „Slavonca“ Mario Pus dodavši da je to nabavljeno iz Ribnjičarstva Poljana novcem koji su dobili od Ministarstva poljoprivrede kao poticaj za uklanjanje KOI HERPES virusa(zbog čega je bio pomor ribe), kao i potporom općine Jakšić i Požeško-slavonske županije.

Društvo sada ima oko 60 članova, obavili su čišćenje i izmuljavanje kazeta, sada slijedi uređenje okoliša oko ribarske kuće, a Pus je izrazio zahvalnost svima na potpori jer je prijetila opasnost od nestanka „Slavonca“.

-Lani smo organizirali prvu Fišijadu uz potporu HKUD „Slavonija“, u rujnu pripremamo ponovo takvu priredbu- kaže tajnik društva Željko Kocijan.

Predstavnik sudačke organizacije Tomislav Posavac priopćio je rezultate ovog trodnevnog kola u kojemu jer ulovljeno 321,5 kilograma ribe, zatim ukupno 57 riba, a najveća je težila 11 kilograma.

U nazočnosti načelnika jakšićke općine Ivice Kovačevića dodijeljene u medalje po dvojici ribiča najboljih ekipa, a uručili su ih Pus i Đuro Makarević, predsjednik Zajednice ribičkih udruga županije.

Pobjednici ovog kola su ŠRD „Veličanka“ iz Trenkova, druga je ekipa požeškog „Šarana“, te treći „Ulovi i opusti“(Alilovci-Bektež).

/Foto: D. Mirković/

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: