Jakšički oporbeni vijećnici prihvatili polugodišnje izvješće izvršenja proračuna, ali su zato cjepidlačili na manje važnim točkama

Autor: DK

JAKŠIĆ – Održana je pomalo interesantna sjednica Općinskog vijeća općine Jakšić na kojoj je jednoglasno prihvaćeno ono o čemu bi se najviše trebalo voditi rasprave, a to je izvršenje proračuna. Svi vijećnici kako oni iz vladajuće koalicije tako i oporbeni jednoglasno su prihvatili Polugodišnje izvršenje proračuna na kojoj su se točki dnevnog reda zatražila samo neka sitna pojašnjenja koja su vijećnicima obrazložena na njihovo zadovoljstvo.

Domagoj Oreški, predsjednik općinskog vijeća općine Jakšić

Od već standardnih aktera na sjednici Općinskog vijeća polemike su bile na liječničkim pitanjima koja nisu pokazala svrhu opravdanosti. Prema svemu sudeći rasprava se počela voditi na osobnoj razini koju je kao takvu prekinuo predsjednik Općinskog vijeća Domagoj Oreški i nastavio s redovitim radom sjednice.

Načelnik je podnio iscrpan polugodišnji izvještaj kojeg su vijećnici prihvatili s 8 glasova za 3 protiv i 2 suzdržana.

Nerazumljiva se polemika povela oko pisma namjere dviju tvrtki u kojima je iskazala namjera kupovine zemljišta koje je u vlasništvu općine Jakšić. Većina se vijećnika složila s prijedlogom prodaje i raspisivanje natječaja za koju je bilo 7 vijećnika za 4 vijećnika protiv i 2 vijećnika suzdržana.

Prijedlog izgradnje pomoćne zgrade – garaže za komunalni traktor i strojeve također su prihvatili vijećnici većinom glasova za koju je glasalo 8 vijećnika za 2 vijećnika protiv i 3 vijećnika suzdržana.

Vijećnicima je prezentirana modernizacija sustava javne rasvjete Energetskom uslugom koja je prezentacija dobila prolaznu ocjenu.

Jednoglasno je za člana Upravnog vijeća Javne vatrogasne postrojbe Požeško-slavonske županije ponovno predložen Krunoslav Kolar.

Vijećnici su prihvatili prijedlog da se povodom Dana općine Jakšić, koji se obilježava u prosincu, uruče zahvalnice Vladimiru Čičeku, učenici Rei Marković, HKUD-u Slavonija Jakšić i Vesni Šuster učiteljici-savjetnici u OŠ Mladost Jakšić.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: