Jakšički Komunalni pogon radi punom parom: Za ljepši i uredniji Jakšić angažirano i osam osoba koje su muku mučile sa zaposlenjem

Autor: DK

JAKŠIĆ – Novi komunalni strojevi i oprema koje je krajem prošlog mjeseca kolovoza kupila općina Jakšić u punoj su upotrebi. Gotovo neprekidno traktor Tuber 50, radi s priključnom opremom na košenju trave, uređenju ulica i prilaznih cesta koje pripadaju općini Jakšić.

Podsjetimo, uz pomoć Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja općina Jakšić je kupila komunalni traktor Tuber 50, prikolicu jednoosovinske nosivosti 2 tone, zadnji nošeni malčer s rukom, rasipač za sol 300 litarski te prednju ralicu s džojstikom. Ukupna vrijednost kupljene opreme i strojeva je 239 tisuća kuna. Općina Jakšić financirala je kupnju sa 119 tisuća kuna, a Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja 120 tisuća kuna.

Nova će se oprema, uz dosadašnje poslove pri održavanju infrastrukture, koristiti i za održavanje površina na izlazu iz naselja te sve parcele koje je općina Jakšić dužna održavati.

Na uređenju svih javnih površina na području općine Jakšić kroz Komunalni pogon angažirano je ili bolje reći zaposleno osam teško zaposlivih osoba od kojih su dvije invalidne.

-Općina Jakšić kroz svoj komunalni pogon u ovoj godini provodi preko Hrvatskog zavoda za zapošljavanje realizaciju Programa „Revitalizacija javnih površina“.
Zaposleno je osam teško zaposlivih osoba od kojih su dvije invalidne osobe, s čijim sam radom iznimno zadovoljan. Rade na uređenju i održavanju objekata općine Jakšić, kao što su čišćenje zaraslih poljskih putova, uređenje okoliša oko mjesnih domova, mjesnih groblja i drugih javnih površina. Moram pohvaliti njihov dosadašnji rad u ovom Programu, a po zadnjim informacijama očekujemo produljenje ugovora od strane HZZ-a za naredna dva mjeseca. Možemo biti sretni što smo im pružili mogućnost osiguranja prihoda i pomogli im da mogu pokazati svoje radne sposobnosti – rekao je Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić dodajući kako je Komunalni pogon osnovan prošle godine te da su planovi za njegov razvoj utvrđeni.

Načelnik Kovačević je naglasio i kako se izrađuje projektna dokumentacija za izgradnju potrebne garaže i smještajnih prostora za novu opremu i strojeve.

-Čim dobijemo suglasnost Općinskog vijeća krenut ćemo u izgradnju te nastaviti s opremanjem. Hoće li pogon u budućnosti biti komunalno poduzeće, to ćemo vidjeti – dodao je Kovačević naglašavajući kako bi garaža trebala biti na parceli u vlasništvu općine, a riječ je o objektu stare škole koji će se obnavljati za što je izrađen projekt.

-Riječ je o pet tisuća kvadratnih metara u samom središtu općinskog središta i tu ćemo smjestiti komunalni pogon i svu postojeću opremu. U komunalnom pogonu trenutno je jedan djelatnik i osam osoba preko javnih radova, ali u idućem razdoblju komunalni pogon namjeravamo i kadrovski pojačati – zaključio je Ivica Kovačević načelnik općine Jakšić.

 

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića