Jakšički folkloraši pjesmom i plesom oduševili domaću publiku /FOTO GALERIJA/

Autor: D.K.

blankJAKŠIĆ – Vrijedni i marljivi članovi Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva “Slavonija” Jakšić za svoje su mještane organizirali kulturno-zabavnu manifestaciju. Kroz pjesme, kola i plesove predstavili su se onima koji ih vjerno prate i podržavaju njihov rad.

blank

Nastup folkloraša održan je u vremenu Adventa kada se slavi nebeska zaštitnica jakšičke župe, sv. Barbara. U prostoriji starog Vatrogasnog doma tražilo se mjesto više gdje su među brojnom publikom između ostalih bili općinski načelnik Jakšića i predsjednik Općinskog vijeća prof. Boško Obradović.

Zbog župskih obveza mjesni župnik vlč. Tihomir Bilešić na manifestaciji nije bio nazočan. Telefonski mu je dočarana ugodna atmosfera, a s druge se strane priključio pjesmi koju su folkloraši pjevali čime je želio potvrditi svoju prisutnost na manifestaciji, iako nije bio na mjestu koje ga je čekalo.

blank

Dario Pažin, predsjednik HKUD-a “Slavonija” Jakšić

Svima njima dobrodošlicu je poželio predsjednik HKUD-a Slavonija Dario Pažin.

– Kroz pjesme i plesove neumorni folkloraši pokazali su program kojim su se predstavili na nedavnom višednevnom posjetu Francuskoj gdje su u nekoliko nastupa dočarali kulturno bogatstvo našeg kraja iz kojeg smo došli – rekao je Pažin.

blank

Na kraju manifestacije uslijedilo je iznenađenje. Članovi KUD-a zapjevali su pjesmu “Sretan ti rođendan”, a predsjednik KUD-a Dario Pažin na pozornicu je donio tortu sa svijećama i čestitao rođendan Tomislavu Čevapoviću koji je ostao vidno iznenađen. Pokušao je ugasiti svijeće, no nije mu baš pošlo za rukom. Trebalo se malo pomučiti za to jer su mu KUD-ovci pripremili svijeće koje se i negase tako lako.

 

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića