„JAKŠIĆKA FIŠIJADA“: Najbolji fiš paprikaš skuhali ribiči „Veličanke“ Vjeko Bajić i Davor Šolić, te gradiški vatrogasci i domaćini /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

JAKŠIĆ – U sklopu manifestacije „Pjesmom u jesen“ Športsko ribolovno društvo „Slavonac“ u suradnji sa HKUD „Slavonija“ organiziralo je na školskom igralištu  po drugi puta gastronomsko-turističku priredbu „Jakšićka fišijada“ na kojoj je riblji paprikaš kuhalo 16 natjecateljskih ekipa iz više slavonskih županija.

Potporu organizaciji dali su Požeško-slavonska županija, općina Jakšić, te brojni sponzori, a nazočili su župan Alojz Tomašević, jakšićki načelnik Ivica Kovačević, gradonačelnik Požege Darko Puljašić sa zamjenikom Ferdinandom Trohom, zamjenik pleterničke gradonačelnice Domagoh Katić kao i načelnici okolnih općina Velike Vlado Boban, Kaptola Mile Pavičić i drugi.

Sudionici su donijeli vlastitu ribu, a nakon završetka kuhanja ocjenjivačko povjerenstvo je proglasilo najbolje što je obrazložio njegov član Mile Beslić, tajnik Zajednice športskih ribolovnih društava županije.

Pobjednik 2. „Jakšićke fišijade“ je Vjeko Bajić iz Tenkova, predsjednik tamošnje ribičke udruge „Veličanka“, drugi je njegov kolega iz iste udruge Davor Šolić-Gizmo,treći pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška,te četvrti  „Supermeni“ koju u činili domaćini iz jakšićkog ribolovnog društva „Slavonac“.

Njima su pehare i zahvalnice uručili predsjednik „Slavonca“ Mario Pus i Đuro Makarević, predsjednik Zajednice ribolovaca Požeško-slavonske županije.

Jakšićani su bili dobri domaćini zahvaljujući vrijednim članovima „Slavonca“ predvođenih predsjednikom Pusom i tajnikom Željkom Kocijanom, priredbu je vodio Dario Pažin, a za dobro raspoloženje pobrinuli su se tamburaši Srce bećarsko pod ravnanjem Lea Pažina.

Jakšićka priredba „Pjesmom u jesen“ nastavlja se u subotu, danas, od 16 sati smotrom odraslih folkloraša i koncertom Marije Pavković Snaše uz TS Srce bećarsko, a završava u nedjelju Dječjom smotrom folklora od 17 sati.

/Foto: D. Mirković/

Više iz kategorije