Jakšić zablistava u cvjetnom ruhu: Dojam svakom prolazniku o kvaliteti života u toj lokalnoj zajednici /FOTOGALERIJA/

Autor: S.P./D.K.

Već po tradiciji središte Jakšića zablistat će u cvjetnom ruhu. Sezonsko cvijeće, više od 2000 sadnica, ukrasit će javne površine ispred zgrade Općine, pored mjesne crkve te Dječjeg vrtića. Uređene zelene površine ugodne su oku, ali i odmah na prvi dojam govore o kvalitetni života u lokalnoj zajedinici u kojoj se brine o svim detaljima.

-Svake godine općina Jakšić na određenim i mogući javnim površinama uređuje okoliš sa sadnjom cvijeća, ispred zgrade Općinske uprave, spomenika hrvatskim braniteljima župne crkve, našeg vrtića…. Cvijeće nabavljamo da našeg proizvođača iz susjednog mjesta Vetovo, OPG-a Jakeljić s kojim smo iz godine u godinu više nego zadovoljni. Kao što vidite upravo smo započeli sa sadnjom više od dvije tisuće sadnica cvijeća koje će za veoma mali financijski iznos krasiti naše mjesto, a vrijednost nabave je nešto više od 6.500 kuna. Sadnja cvijeća je postala naša tradicija, ali je i kasnije velika obveza u njegovom održavanju. Kao općina nemamo na raspolaganju zaposlenike koji taj posao mogu odrađivati. Želja nam je i da proširim sadnju ali uvijek nailazimo na neke probleme koji nas u tome sprečavaju. U svakom slučaju cvijeće koje posadimo na diku je naših mještana i prolaznika, uredno je, površine nisu zapuštene – rekao je Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić naglašavajući da ako se na neki način uspije dobiti nekog za zaposlenje kroz javne radove da će se proširiti sadnju i na još nekim površinama u mogućem vremenu.

Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić

-Sadašnju sadnju uz našeg zaposlenika iz komunalnog pogona pomažu invalidne osobe koje su na programu javnih radova preko Crvenog križa Požega. Te osobe dokazuju da svojim radom mogu dati doprinos svojoj lokalnoj zajednici i sebi zaraditi određeni iznos primanja – dodaje načelnik Kovačević zaključujući da unatoč manjem smanjenu prilivu sredstava u proračun općine uslijed koronavirusa nastoje održavati sve funkcionalnosti i poslove koje su u planu i zacrtani, kao i one investicije većih ili bolje rečeno milijunskih vrijednosti.  

Foto: D. Krstanović [FAG id=274629]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88