Izvrsnost i veliki uspjesi pleterničkih srednjoškolki Mateje Ostojić i Darije Starčević prepoznati i nagrađeni

Autor: DK

PLETERNICA –Mlade učenice s pleterničkog područja, Mateju Ostojić, učenicu Prirodoslovno-matematičke gimnazije u Požegi i Dariu Starčević, maturanticu Ekonomske škole, odjeljenja u Pleternici koje su ostvarile izvanredne uspjehe primila je i prigodnim darom nagradila gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić s kojim je bio i njen zamjenik Domagoj Katić koji je učenicama poklonio cvijeće. Uz postignute iznimne rezultate Mateja Ostojić putuje u Kinu na Međunarodni turnir prirodoslovaca kao članica reprezentacije Hrvatske, a Daria je proglašena najboljom učenicom Ekonomske škole koja je pohađala Odjeljenje te obrazovne ustanove u Pleternici.

Gradonačelnica Jozić je naglasila kako joj je čast primiti dvije djevojke koje su proteklu školsku godinu obilježile izvrsnošću i velikim uspjesima te da je ponosna na njihove uspjehe.

Mateja Ostojić je ušla u šesteročlanu hrvatsku reprezentaciju koja 30. lipnja odlazi u Kinu na Međunarodni turnir prirodoslovaca. 

-Meni je to vrlo drago natjecanje jer ne traži puko štrebanje činjenica već i primjenu stečenih znanja. Međunarodni turnir sadrži 18 problema koje mi moramo riješiti, a kako bi izabrali najbolje učenike koji će predstavljati Hrvatsku održana je državna razina. Prvi krug natjecanja održan je u siječnju ove godine, ja sam kao temu izabrala “Dobre pogotke”, odnosno, kako je moguće da skupina može točno procijeniti određenu vrijednost i plasirala se u drugi krug. Drugi krug Državnog turnira održan je u ožujku i tada sam istražila kako proizvesti sol na inovativne načine. U drugom krugu osvojila sam četvrto mjesto te ušla u šesteročlanu reprezentaciju Hrvatske koja 28. lipnja putuje na Međunarodni turnir. Trenutno istražujem još jedan problem o tome kako biljke rastu kroz asfalt te ću se s rješenjima svih problema predstaviti na turniru, a cijela ekipa će imati svih 18 problema. Turnir traje tjedan dana, sudjeluje 20-tak zemalja svijeta i nadam se dobrim rezultatima – rekla je Mateja zahvalivši gradonačelnici na čestitkama i podršci.

Na prijemu srednjoškolki bili su i njihovi ponosni roditelji koji nisu skrivali zadovoljstvo na svoje djevojčice i njihova postignuta dostignuća koja su za njih bila očekivana jer su znali koliko su se odricali kako bi došli do željenog cilja.

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: