Izvoznici u Požeško-slavonskoj županiji jačaju plasman izvan naše zemlje, a potencijala ima još dosta

Autor: Jelenko Topić

Gospodarstvo Požeško-slavonske županije unatoč problemima zbog krize izazvane pandemijom korona virusa bilježi veći izvoz od uvoza. Prehrambena, drvna i metaloprerađivačka industrija imaju velik ulagački potencijal u koji su se nedavno uvjerili i gospodarski savjetnici stranih diplomatskih predstavnika u našoj zemlji. 

Požeška metaloprerađivačka tvrtka Color emajl zapošljava 420 radnika, a  90 posto proizvodnje kamina izvoze. Kako bi ispunili potrebe tržišta  rade u tri smjene.
– Digli smo proizvodnju 40 posto uglavnom za izvoz, najveći naši kupci su Skandinavci gdje je i najhladnije, tamo su naši proizvodi najzastupljeniji – kaže Goran Šutalo, vlasnik i direktor  Color emajla.
Od izvoza živi i drvno-prerađivački sektor, posebno zanimljiv potencijalnim ulagačima. Mogućnosti u svim vitalnim gospodarskim granama su i nadalje velike i zanimljive stranim tržištima.

Prostora za gospodarsku suradnju baš na području ove slavonske županije ima, i to u prehrambenoj industriji i ulaganjima u poljoprivredu ovog kraja.
Da je zanimanje stranih ulagača u slavonske županije veliko, potvrdio i posjet uspješnim tvrtkama ovog  kraja. Idućeg proljeća susjedna Italija kao zemlja – partner, najavila je veliki gospodarski forum koji bi trebao ojačati gospodarsku razmjenu dviju zemalja, te potaknuti pozitivne ulagačke trendove u domaće gospodarstvo.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek