Izvode se završni radovi na izgradnji nove zgrade Doma zdravlja u Čaglinu: „Nitko neće živjeti na prostoru koji nema elementarne uvjete zdravstvene zaštite“ /FOTO/

Autor: D.K.

Temeljito se radovi na izgradnji nove zgrade Doma zdravlja u Čaglinu privode kraju. U unutarnjem dijelu se uređuju medicinski podovi i završavaju radovi na elektro instalacijama, a sve je spremno i za uređenje vanjske fasade. Završetkom tih radova moći će se predviđene ambulante opremati predviđenom opremom i instrumentima.

Marijan Višaticki, ravnatelj požeško-slavonskog Doma zdravlja

-Dom zdravlja Požeško slavonske županije je tijekom 2019. godine započeo postupak pribavljanja nove medicinske opreme za naše tri ambulante primarne zdravstvene zaštite, dvije ordinacije opće/obiteljske medicine i jedna ordinacija dentalne medicine. Ukupna vrijednost sredstava u koju je naš Dom zdravlja uložio u nabavku opreme u 2019. godini je gotovo 140 tisuća kuna – ističe Marijan Višaticki, ravnatelj požeško-slavonskog Doma zdravlja naglašavajući kako se u 2020. godini planira nabavku medicinske opreme od gotovo 360 tisuća kuna.

-Navedena sredstva bi iskoristili za kupovinu nove dentalne jedinice za Ordinaciju dentalne medicine u Čaglinu i za kupovinu nove ostale propisane medicinske opreme sukladno Pravilniku o minimalnim tehničkim uvjetima za ordinacije primarne zdravstvene zaštite – dodaje ravnatelj Višaticki izražavajući zadovoljstvo što će se novim ulaganjima unaprijediti pružanje primarne zdravstvene zaštite za sve  pacijente sa područja općine Čaglin.

Općina Čaglin je za prvu fazu radova iz svog skromnog proračuna izdvojila gotovo milijun kuna vlastitih sredstava. Projekt je podržalo i Ministarstva regionalnog razvoja s 400 tisuća dok je 300 tisuća kuna osigurala i Požeško-slavonska županija.

Svoje zadovoljstvo ne krije općinski načelnik Čaglina Dalibor Bardač koji ističe kako sadašnji prostori i ambulante, u kojima se obavlja pružanje zdravstvene zaštite nisu prihvatljive i primjerene za pružanje tih usluga u 21. stoljeću.

Dalibor Bardač, načelnik općine Čaglin

-Upravo zbog toga, pružanja višeg standarda zdravstvene zaštite za naše stanovnike koji zaslužuju imati zdravstvenu zaštitu današnjem vremenu krenuli smo sa zahtjevnim projektom na našem području. Izdvojili smo znatna sredstva iz našeg proračuna. U prvoj fazi gotovo milijun kuna, a nakon toga smo u ovoj godini osigurali nešto manje od dva milijuna kuna. Moram naglasiti i da je Požeško-slavonska županija u ovoj godini osigurala 300 tisuća kuna – naglašava načelnik Bardač ističući kako se u sadašnjoj zgradi Zdravstvene stanice, kako ju nazivaju tamošnji mještani, pružanje zdravstvene zaštite vrši više od 60 godina.  

Sadašnja zgrada Doma zdravlja – zdravstvena stanica u Čaglinu

-Ta zgrada više nije primjerena za pružanje bilo kakvih zdravstvenih usluga. Nije bilo više prostora za razmišljanje graditi ili ne novu zgradu. Nova zgrada će biti prema najnovijim standardima i propisima koje nalaže EU za pružanje primarne zdravstvene zaštite. Očekujem da bi prvim pacijentima zdravstvena zaštita mogla biti pružena prije jeseni ove godine na radost svih naših stanovnika – zaključio je Dalibor Bardač, načelnik općine Čaglin, zahvaljujući se svima koji su se uključili i podržali  projekt izgradnje nove zgrade.

Željko Jakopović, zamjenik požeško-slavonskog župana

Svesrdno se zalagao za izgradnju nove zgrade Doma zdravlja u Čaglinu i zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović koji drži da je taj projekt ideja općine Čaglin, koja je prostorno velika i da se na tom prostoru mora imati kvalitetna zdravstvena zaštita za stanovnike. Jakopović ističe i kako nitko neće živjeti na prostoru koji nema elementarne uvjete zdravstvene zaštite što je još jedan od motiva da se pristupilo izgradnji nove zgrade

Foto: D. Krstanović [FAG id=273650]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88