Izvode se radovi na izgradnji vodno-kanalizacijske mreže u Cerovcu: „Dovršetkom tih radova svih deset naselja u općini Jakšić će imati vodno-kanalizacijski sustav“ /FOTO/

Autor: D.K.

Pogodno vrijeme dozvoljava one zadnje radove na izgradnji vodno-kanalizacijske mreže na području općine Jakšić, koji se izvode u Naselju Cerovac. Dovršetkom tih radova cijela općina će biti pokrivena tom infrastrukturom, svih deset pripadajućih naselja općine Jakšić.

-Kao što vidite u tijeku je izgradnja vodno-kanalizacijske mreže ovdje u Cerovcu. Završetkom tih radova područje cijele općine imati će vodoopskrbni i kanalizacijski sustav, a koji nam je i bio plan da tu investiciju završimo u 2023. godini – ističe načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević naglašavajući da će se u tom naselju još postaviti i uređaj za pročišćavanje otpadnih voda koji će se koristiti i za susjedno selo Granje.

Vrijednost investicije je gotovo 1,13 milijuna EURA. Općina Jakšić u financiranju sudjeluje sa 20 posto dok su 80 posto osigurale Hrvatske vode iz Nacionalnog plana obnove i oporavka.

-Paralelno s radovima u Cerovcu dovršit će se i onaj mali dio, 400 metara, izgradnje vodno-komunalne infrastrukture u sklopu Aglomeracije Pleternica unutar naselja Jakšić, a radi se o dijelu Ulice Baruna Trenka te dio Ulice Vladimira Nazora, a završavaju se radovi u Ulici Vilima Korajca – dodao je načelnik Kovačević.

Općina Jakšić bi kompletno u punoj funkciji trebala imati, po dovršetku svih radova vodno-kanalizacijsku mrežu do kraja ljeta.

-Cijevi će sve biti položene i znatno prije samo što će se trebati postaviti uređaji za pročišćavanje otpadnih voda. Dakle svih deset naselja u općini Jakšić će imati vodu do navedenog roka – zaključuje Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić.  

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek