Požega.eu

Izuzetna priznanja za premium vina vinarije KUTJEVO na Mundus Vini Spring Tasting 2022. ocjenjivanju

PRIJE 2 GODINE
D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Izuzetna priznanja za premium vina vinarije KUTJEVO na Mundus Vini Spring Tasting 2022. ocjenjivanju Požega.eu | Izuzetna priznanja za premium vina vinarije KUTJEVO na Mundus Vini Spring Tasting 2022. ocjenjivanju

PRIJE 2 GODINE
D.K.

Nagrade na prestižnim vinskim ocjenjivanjima predstavljaju najbolje mjerilo kvalitete, a vina vinarije KUTJEVO su u tom pogledu više nego uspješna. Posljednje tri godine donijele su im do sada nezapamćeni broj medalja, a nova priznanja stižu iz Njemačke, s prvog ovogodišnjeg međunarodno značajnog ocjenjivanja vina.
U iznimno jakoj konkurenciji konkurenciji na 30. međunarodnoj dodjeli vinskih nagrada, MUNDUS VINI SPRING TASTING 2022. u njemačkom Neustadtu, premium vina te graševine vinarije KUTJEVO, ostvarila su izvrstan rezultat. Iskusni ocjenjivači i kušači, među kojima su enolozi, vinski analitičari, trgovci vinom, sommelieri, restorateri i vinski novinari, nagradili su sljedeća vina:
MAXIMO ORO berbe 2019. – zlatna medalja
MAXIMO NERO berbe 2017. – zlatna medalja
PINOT CRNI DE GOTHO 2019. – zlatna medalja
VRHUNSKA GRAŠEVINA berbe 2021. – srebrna medalja
GRAŠEVINA KUTJEVO berbe 2021. – srebrna medalja
“Nagrađena vina, osobito linije Maximo i de Gotho, su svojevrsni brendovi unutar brenda, tržišno prepoznatljivi i cijenjeni, stoga nas posebno veseli zlato za Maximo Oro berbe 2019., kupažu sorti graševina i chardonnay te zlato za crvena vina Pinot crni de Gotho berbe 2019. i Maximo Nero berbe 2017., kupažu sorti cabernet sauvignon, merlot i cabernet franc. Ostvarili smo prošlogodišnje želje te dobili potvrdu kako su trud i znanje usmjereni prema podizanju kvalitete i prepoznatljivosti crvenih vina koja dolaze iz našeg podruma međunarodno prepoznati. Iznimno smo ponosni što su članove žirija jednako oduševila i bijela i crvena vina. Naše graševine, Vrhunska Graševina berbe 2021. te Graševina Kutjevo berbe 2021. također su osvojile značajnu srebrnu medalju, i uvijek su pri samom vrhu najbolje ocjenjenih svjetskih vina“, poručuju iz vinarije KUTJEVO.
Natjecanje Mundus Vini osnovano je od strane Meininger Verlag, a smatra se jednim od prestižnijih međunarodnih natjecanja vina na području Njemačke. Cilj natjecanja je promovirati kvalitetu te potaknuti samu prodaju vina. Natjecanje se održava dva puta godišnje, a ocjenjivanje se odvija u skladu s međunarodnih smjernicama utvrđenim od strane International Organisation of Vine and Wine (OIV).
Još jedan veliki uspjeh vinarije KUTJEVO na međunarodnoj vinskoj sceni pokazuje kontinuitet kvalitete proizvodnje vrhunskih i premium linija vina koju potvrđuje osvajanjem medalja na vodećim svjetskim ocjenjivanjima, promovirajući kutjevačko vinogorje kao izvor bogate tradicije vinogradarstva i podrumarstva.
Više informacija o nagrađivanim vinima, možete pronaći na web stranici vinarije KUTJEVO.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.