Iznemoglim vatrogascima u Dalmaciju pomoć stiže iz Požeško-slavonske županije: Na teren upućena 24 vatrogasca i pet vozila

Autor: DK

POŽEGA – Glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske izdao je zapovijed da se iz Požeško-slavonske županije upute 23 operativna vatrogasca i 5 vozila na izvanrednu dislokaciju u priobalje, na područje Benkovca koje je zahvatio veliki požar. To će biti velika pomoć preumornim, iscrpljenim i iznemoglim vatrogascima koji se bore s nezapamćenim vatrenim stihijama. 

Županijski vatrogasni zapovjednik Josip Ugrin je temeljm zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika izado zapovijed kojom se na teren upućuju, jedan operativni vatrogasac DVD-a Biškupci, po dva operativna vatrogasca iz DVD-a Jakšić, Kaptol, Požega, Pleternica, Kutjevo i Velika te po tri vatrogasna operativca iz DVD-a Pakrac i Javne vatrogasne postrojbe grada Požege i pet operativaca iz DVD-a Lipik. Jedan operativac Javne vatrogasne postrojbe grada Požege koji se već nalazi na dislokaciji u Dalmaciji priključit će se svojim kolegama iz Požeško-slavonske županije u Benkovcu, tako da će biti angažirana četiri operativca iz Javne vatrogasne postrojbe grada Požege.

Prije polaska vatrogasaca iz Požege prema Dalmaciji županijski vatrogasni zapovjednik Josip Ugrin izvršio je smotru operativnih pripadnika i vozila. Vatrogascima koji se upućuju na teren osigurane su akontacije za dnevnice i gorivo.

Uz Županijskog vatrogasnog zapovjednika Josipa Ugrina, zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe grada Požege Zdenka Mautnera i zapovjednika DVD-a Požege vatrogasce je na teren ispratio u ime požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića njegov zamjenik Vedran Neferović.

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »