Požega.eu

Izložba plakata o toleranciji koju je vidjelo više od 400 tisuća posjetitelja u 40 zemalja otvorena u požeškoj Gradskoj knjižnici /FOTO/

PRIJE 11 MJESECI
D.M.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Izložba plakata o toleranciji koju je vidjelo više od 400 tisuća posjetitelja u 40 zemalja otvorena u požeškoj Gradskoj knjižnici /FOTO/ Požega.eu | Izložba plakata o toleranciji koju je vidjelo više od 400 tisuća posjetitelja u 40 zemalja otvorena u požeškoj Gradskoj knjižnici /FOTO/

PRIJE 11 MJESECI
D.M.

Međunarodni dan tolerancije obilježen je u Gradskoj knjižnici Požega izložbom plakata iz projekta svjetski poznatog dizajnera i grafičara Mirka Ilića. On je 2017. pokrenuo projekt "Tolerancija" s ciljem širenja poruke tolerancije ljudima diljem svijeta te poticanja prihvaćanja i uvažavanja svakog pojedinca. Riječ je o kolekciji radova više od 170 iznimno talentiranih svjetskih dizajnera koja kao putujuća izložba gostuje po cijelom svijetu prenoseći poruke poštovanja i uvažavanja u vremenu sve izraženijih podjela i različitih oblika netrpeljivosti. Do sada ju je u 40 zemalja vidjelo više od 400 tisuća posjetitelja.

Na izložbi su 32 plakata, među kojima su osim svjetskih i radovi najpoznatijih hrvatskih grafičara i dizajnera. Požežani je mogu vidjeti do kraja ove godine. Izložbu sufinancira Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

Pri otvorenju okupljenima se obratio pokretač projekta Mirko Ilić  putem videoveze iz New Yorka. S njime je zanimljiv razgovor vodila je Aleksandra Šutalo, ravnateljica Knjižnice.

O pojavi nasilja na koje nije imuno niti jedno društvo pa tako i Hrvatsko govorila je Bernarda Veseličić, psiholog Javnog zdravstva iz Slavonskog Broda. Mirko Ilić grafički je dizajner i ilustrator svjetskog glasa koji je rođen u Bjeljini. Profesionalnu dizajnersku karijeru započeo je u Hrvatskoj, a od 1986. godine djeluje u SAD-u kao ilustrator te umjetnički direktor vodećih časopisa i novina. Vlasnik je studija grafičkog dizajna i 3D računalne grafike, suautor je više od deset knjiga, a za svoj je rad dobio brojne nagrade.

Tekst i foto: D. Mirković

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo