IZLOŽBA MALIH ŽIVOTINJA: Kunić Ivice Šarića iz Golobrdaca šampion, dok su među golubovima i ukrasnoj peradi pobjednici iz brodskog kraja /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

Udruga uzgajivača malih životinja Požega organizirala je pod pokroviteljstvom svoga grada i Obrtničke komore dvodnevnu 19. Međužupanijsku izložbu malih životinja, golubova, peradi, kunića i ptica  koja je u dvorani i dvorištu Obrtničkog doma okupila 38 izlagača iz Požeško-slavonske, Brodsko-posavske i Osječko-baranjske županije. Izložba je u Požegi organizirana naklon šest godina, a pratili su je savezni suci iz Bjelovara, Virovitice i  Slavonskog Broda, te su odlučili o šampionima i nagradama za izlagače.

Šampion izložbe među  kunićima je Ivica Šarić iz Golobrdaca sa svojim kunićem „Hrvatski veliki opaljeni“, zatim u kategoriji ukrasne peradi Vlado Zobić iz Slavonskog Broda sa „Federfizingerom“, te kod golubova Franjo Jurkiv iz Kaniže sa „Pomeranskim gušanom“. Oni su primili šampionske pehare, a dodijeljeno je niz nagrada po pojedinim kategorijama životnja.

Udruga malih životinja na čelu s predsjednikom Robertom Hodakom, tajnikom Josipom Krip, blagajnikom Ivicom Šarićem, te članovom Izvršnog odbora Zvonkom Ćutek uložila je dosta truda u organizaciju ove zanimljive izložbe koju je razgledalo mnogo posjetitelja.

Uz to upriličili su izradu likovnih radova među učenicima na temu „Moj ljubimac“ gdje su se uključili osnovci škole Antuna Kanižlića, te su im dodijeljena priznanja.

Potporu organizaciji izložbe dali su općina Velika, tvrtka za razminiranje COL, Alles, Agronom, Poljana, Stolarija Batori, IT trgovina, Ecostar automobili, Krpan, Orozpharm, Graforeklam, Mogušar doo, Gizmo pet shop, Helda i drugi.   

Foto: D. Mirković [FAG id=269255]

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek