Izlet Požeških planinara na Dolački grad i roštiljada /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Proteklog vikenda planinari Hrvatskog planinarskog društva Sokolovac iz Požege imali  su ponovo zanimljivu planinarsku turu te krenuli u susret ljetu  natjecanjem u roštiljanju. Već po tradiciji planinari i zaljubljenici u prirodu krenuli su automobilima prema Brestovcu. Cilj izleta je bio Dolački grad na sjevernim obroncima Požeške gore nedaleko Brestovaca.

Laganom šetnjom planinari su svladavali kilometre, te prekrasnom vijugavom cestom osjećajući prirodu došli do ostataka srednjovjekovne kule na kojoj još stoji drveni dovratnik. Bila je to utvrda koja je podignuta kao sustav obrane na sjevernom potezu spomenutog gorskog lanca tijekom XIV stoljeća u vrijeme osmanlijskih provala koja je za cilj imala čuvati ulaz u Požešku kotlinu.

Nakon razgledavanja kule planinari su napravili malu pauzu za okrjepu te krenuli nazad u Stari Brestovac gdje ih je čekalo natjecanje u pripremanju roštilja. Ove godine članovi Sokolovca, odnosno Sekcije Kapavac iz Zakorenja prijavili su se na natjecanje u pripremanju roštilja Grill Slavonicu.  Umorne planinare dočekala je ekipa koja je pripremili roštilj.

Tridesetak članova uživalo je u roštiljanju i manifestaciji. Osvojili su treće mjesto za pripremlkjeni roštilj pa veselju i slavlju nije bilo kraja, a druženje je potrajalo do kasnih večernjih sati. Vodič izleta bio je iskusni planinar Branimir Bartolović.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88